7. huhtikuuta 2013

Sunnuntain summarum

Tokoiltiin koko porukan kanssa ulkona vähän ja pieni reeniraportti on paikallaan. Noppa sai aloittaa ja sen kanssa tehtiin ensin maahanmenoja ja istumista, sekä seisomista. Liikkeestä seisomisenkin alku on hyvällä mallilla: Noppa tunnistaa hyvin seis-käskyn ja reagoi siihen nopeasti.

Istumista, maahanmenoa ja seisomista pitäisi otaa enemmän myös lelupalkalla, nopeita vaihtoja. Sitä treenataan huomenna.

Paikallaolo otettiin istuen, tehdään pohjatyötä luoksetuloa varten. Muutaman kerran olen jo ottanut luoksetulonkin tuosta, mutta en halua Nopan alkavan ennakoimaan sitä. Istumisen ja paikalla pysymisen tulee olla varma. Hienosti Noppa kyllä pysyy paikallaan ja malttaa odottaa palkkaa.



Ruudun alkeita harjoiteltiin kosketusalustan kanssa. Noppa irtoaa hyvin jo kauempaakin alustalle, matkaa oli noin 6 metriä.

Sivulletulon idean Noppa on hoksannut. Se on ensimmäinen koira, jonka olen opettanut tulemaan sivulle suoraan edestä, ei siis pk-tyyliin takaakiertämällä. Perusasento alkaa olla kohdillaan.

Seuraamista otettiin muutama metri kosketuskepin kanssa.

Näiden lisäksi naksuttelin ihan kontaktista. Pennun kanssa kontaktitreeniä ei voi olla koskaan liikaa.



Nera oli seuraava ja sen kanssa ohjelmassa oli tunnari. Ei olla vähään aikaan treenattukaan tunnaria ulkona, mutta Nera löysi kyllä omansa vieraiden kapuloiden joukosta :)

Tunnarin lisäksi otettiin seuraamista ja pääpaino oli tiukoissa ja tiiviissä käännöksissä.

Jade kävi hömpöttelemässä kaikkia mahdollisia liikkeitä. Sillä on kyllä niin hienot luoksetulon stopit, että on harmi, että niitä ei voi kisoissa esitellä – tai että niin napakat ja tarkat pysähdykset eivät kuulu (ainakaan vielä) Neran repertuaariin :P

Molempien belgien kanssa hassuteltiin lisäksi pujottelua jalkojeni välistä. Jade on nopeampi, mutta kuumuu kyllä kanssa ihan alkumetreillä ja ääniefektit ovat pakolliset :D 

PS. Shelttipentumiitin kuvat ovat nyt galleriassa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti