4. huhtikuuta 2013

Pentukurssilla

Nopan kanssa aloitettiin tänään viiden kerran pentukurssi omassa seurassamme :) Tarkoitus on jatkaa kesällä pentujatkokurssille tai tokon alkeisiin.

Matka hallille taittui kävellen. Alle kahden kilometrin matkaan kului mennessä puolisen tuntia, takaisin tullessa oikaistiin järven jään poikki. Lenkkeilijät (siis juoksijat) kiinnostivat Noppaa vähän turhankin paljon, samoin autot. Nopalla on sekä saalisviettiä, että paimennustaipumusta, niin nuo nopeasti ohi menevät asiat kyllä saavat sen huomion. Harjoittelu jatkuu. Sen sijaan vieraat koirat ja muut kulkijat Noppa osaa ohittaa nätisti.

Hallille päästyämme Noppa oli ensin sitä mieltä, että tänne on tultu leikkimään uusien koirakamujen kanssa, jee. Heti, kun otin kosketuskepin esille, Noppa unohti muun häiriön ja keskittyi hienosti. Harjoiteltiin kontaktia ja kontaktikävelyä (en ottanut vielä kosketuskepin kanssa, koska Noppa ei malta seurata vielä pitkää matkaa, enkä sitä edes vaadikaan vielä). Sen jälkeen otettiin luoksepäästävyyttä ja Nopanhan oli ihan pakko päästä pussailemaan kouluttajaa.

Sen jälkeen oli luoksetulon vuoro, niin että toinen kouluttajista piti pentua kiinni ja minä juoksin kauemmas vastaanottamaan pennun. Noppa oli ihan innoissaan ja tuli nopeasti luokse. Kouluttaja tuumasi, että Nopasta tulee vielä nopea agilitykoira. Onhan se kyllä kieltämättä melkoinen sähikäinen...!

Omaa vuoroa odotellessa leikittiin lelulla (Noppa roikkui lelussa kiinni hirveän ärinän ja purinan kera) ja harjoiteltiin istumista, maahanmenoa ja paikallaoloa. Sivulletulon Noppa on hoksannut jo hienosti! Ja olen tosi tyytyväinen tuohon, että Noppa pystyy keskittymään leikkimiseenkin täysillä, vaikka häiriötä on paljon :)

Innolla odotetaan kurssin seuraavaa kertaa.


Huomenna Noppa täyttää 4kk ja sen kunniaksi otetaan mitta esille ja katsotaan kuinka paljon meidän tytsi onkaan taas kasvanut :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti