29. huhtikuuta 2013

Kaksi koiraa ja sheltti

Lemmikkipalstoilla keskustellaan siitä, mikä on "normaali" määrä eläimiä yhdellä ihmisellä. Enpä ole koskaan ajatellut asiaa sen pitemmälle. Varmaankin yhteiskunnan määrite normaalille lemmikinpidolle on edelleen on, että perheessä voi olla yksi koira ja sekin kultainennoutaja :D


Minun koiramääräni on tällä hetkellä tapissa. Kahdessa koirassa ja sheltissä on ihan riittävästi kuraisia tassuja pestävänä. Tosin huomaan välillä huolestuneena miettiväni, että jossain välissä on kai pakko laittaa toinen sheltti, jotta Noppakin saisi oman bestiksen. Belgit kun ovat varsin itseriittoista porukkaa, tai siis niille riittää, että niillä on toisensa... Noppa on kyllä menossa mukana, mutta ei kumpikaan sen kanssa varsinaisesti leiki.


Viikonlopun ajan sain kokeilla millaista on, kun on huolehdittavana on viisi koiraa ja kaksi kissaa. Siinä on jo eläintarhan fiilistä minullekin...! Olin Sussun ja Pekan huushollia vahtimassa, kun talonväki oli reissussa. Omien koirien lisäksi jengissä oli nyt belgialainen Tilli (5-v) ja estrelanvuoristokoira Rölli (6kk), sekä kissat Viiru ja Pikkukissa. Oltiin keskellä korpea, mutta silti tuollaisessa laumassa on oma hommansa. Varsinkin kun lauma koostuu kahdesta laumasta.


Tilli ja omat belgit tulevat yleensä juttuun keskenään. Vähän niillä on keskinäisiä kyräilyjäkin, mutta arvojärjestys on aika selkeä. Jade on ykkönen, Tilli kakkonen ja Nera porukan hännystelijä :D Yhdessä belgit vetävät piharallia, eli juoksevat taloa ympäri niin kauan, että väsyvät. Tähän leikkiin ei muita oteta, eikä muut pysyisikään perässä.

Noppa ja Rölli ovat hyviä kaveruksia keskenään. Ne painivat, hammastelevat, vetävät leluja, ajavat toisiaan takaa, eivätkä malttaisi taukoa pitää ollenkaan. Onneksi talo on sen verran iso, että jonkun kamuista voi aina pistää jäähylle.


Ideaalisimmassakin tilanteessa tuon lauman kanssa yhteiselo on vähintäänkin kaaottista, lukuunottamatta muutamia harmoonisia hetkiä :D Mutta kun tuollaisen lauman johtoon laitetetaan allekirjoittaneen kaltainen häseltäjä, niin voin taata, ettei mene niinku Strömssössä :D Mutta hengissä selvittiin ja se on pääasia.



Koirilla oli hauskaa. Noppaa on ainakin aktivoitu parin vuoden edestä, niin ei ole sillä shelttikamullakaan niin kiire ;) Ja minäkin nautin maaseudun rauhasta ja saunomisesta ja ihanasta kevätsäästä.


Nera tosiaan otti viikonlopun levon kannalta. Sitä kiinnosti lähinnä nukkuminen ja kuorsaaminen – syykin selvisi sunnuntain ultrassa. Salamatkustajat verottaa energiavarastoja. Tänään Neralle on onneksi maistunut ruokakin jo paremmin ja se on leikkinyt Jaden kanssa pihalla :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti