11. huhtikuuta 2013

Pentukurssilla, osa 2

Nopan kanssa kotiuduttiin juuri pentukurssilta. Mietin vähän jaksanko lähteä tänään kurssille, kun olen ollut jo useamman päivän flunssainen, mutta pakkohan se oli jaksaa. Kurssi on kuitenkin lyhyt ja todella antoisa.

Jälleen oikaistiin Kuivasjärven poikki. Voi olla, että viimeisiä kertoja tälle keväälle kuljetaan jään kautta, alkaa olla jo melkoista sohjoa se lumi ja nilkkojaan myöten hangessa kahlaaminen on ihan oma urheilulajinsa. Näillä  keleillä jääkään ei ole enää kovin luotettava elementti ja lämpimämpää on vain luvattu (mikä on tietenkin positiivinen juttu, kevät = jee).



Pentukurssilla aloitettiin kontaktikävelyllä pujotellen toisten koirakoiden lomassa. Imutin ja se sujui hyvin, vaikka jouduinkin kulkemaan kyyryssä. Sen jälkeen harjoiteltiin perusasentoa ja kouluttaja tuumasi, että Noppa on jo ihan pro siinä :D Hyvin se jo hakeekin oikeaan paikkaan, ja mikä parasta, malttaa istua sivulla ja pitää kontaktia.

Tänään kurssilla oli jotenkin levoton meininki. Hinkumista, vinkumista ja haukkumista. Noppaan täytyy olla tosi tyytyväinen, sillä pikkukoira, joka rakastaa omaa ääntään sen kaikissa muodoissa, osasi olla hipihiljaa kavereiden ääntelystä huolimatta.



Perusasennon lisäksi otettiin luoksetuloa ja sitten seuruutettiin koiria lomittain toisten joukossa ja palkittiin kontaktista. Minä imutin Noppaa, niin eihän se muita koiria huomannutkaan. Pitää vähän enemmän kotosalla treenata tuota kosketuskeppiä, niin saa jättää imuttamisen pois. Se on vähän hankalaa noin pienen koiran kanssa. Kosketuskepin kanssa saa sentään olla suorassa :D

Lelupalkalla otin istumista, maahanmenoa ja sivulletuloa. Pari lyhyttä maaten paikallaoloakin otettiin. Tosi hyvin Noppa oli kuulolla levottomasta tunnelmasta huolimatta.



Kotimatkalla Noppa olisi halunnut taas paimentaa autoja, mutta sain sen mukavasti ottamaan kontaktia kuitenkin ja unohtamaan autojen kyttäämisen. Paimenkoiria tuossa makoilee pari kappaletta, mutta Noppa on ensimmäinen koirani, joka haluaisi jahdata autoja. Treeniä lisää vaan, näin lyhyessä ajassa kuitenkin ollaan edistytty asiassa jo kovasti :)

Kuvissa on Noppa ja eilisen pentutreffien kamumme Lyyli (Taiga Doo's Hide 'N Seek), 10kk. Lyyli oli oikein mukava leikkikaveri Nopalle, se jaksoi leikkiä kärsivällisesti riiviöpennun kanssa :) Lisää kuvia galleriassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti