30. kesäkuuta 2015

Tottahan toko

Maanantai-tokot. Aloitettiin seuraamiseen lähdöillä, tempon vaihdoilla ja nopeassa/hitaassa tahdissa myös käännökset ja perusasennot. Noppa teki ihan hyvää seuraamista, mutta omaan makuuni sen paikka olisi saanut olla aavistuksen parempi. Seurasi hivenen liian edessä. Juoksussa se ei istahtanut perusasentoon, vaan ehti kiepsahtaa eteen, mutta näitä ei ollakaan juuri harjoiteltu. Kosketuskeppi peliin siis ja harjoitukset jatkuu.

Sitten liikkeestä istumista, joka on oikein hyvällä mallilla. Annan melko voimakkaan vartaloavun (paino jättävälle jalalle), mutta vauhtia ei tarvitse enää hidastaa ja kunhan muistan, että en vilkaise alas (silloin menee välittömästi maihin), niin Noppa tekee oikein näpäkän istumisen.

Hyppy, missä harjoiteltiin lähinnä häiriökäskytystä, oli tosi hyvä.

Paikkisharjoituksissa harjoiteltiin häiriökäskytystä, kun kerrankin sattui melkein poutasää treenin ajaksi (itikoita sitten piisasi senkin edestä). Tällainen harkka on meille enemmän kuin tarpeeseen. Sitten paikallamakuu, jossa Noppa oli ihan tarkkaavainen ja rauhallinen, vaikka vieruskaveri vähän piippailikin.

Loppuun otettiin kaukot. Näiden kanssa me ollaan viimeaikoina lähinnä opeteltu takapalkan käyttöä ja sitä rauhallista, takapuoli-maassa, istumaan nousemista. Häiriössä Noppa teki ihan kivat kaukot. Matkaa ei ollut kuin korkeintaan pari metriä ja alkuun Noppa ennakoi takapalkalle lähtöä ja taisi kertaalleen vapauttaakin itsensä oma-aloitteisesti palkalle, mutta saatiin tehtyä myös hyviä vaihtoja. Tämä ja ruutu ovatkin sellaisia liikkeitä, missä pitää tehdä vielä kovasti hommia, että saadaan ne koevalmiiksi. Ruutuun lähinnä lisää etäisyyttä ja välillä kosketusalusta pois sieltä, kaukoissa etäisyyttä ja varmuutta vaihtoihin.

Ihan heti elokuun alkuun ei onneksi olla rykäisemässä kisoihin, vaan treeniaikaa on muutama kuukausi. Ennen koetta ehditään myös Salme Mujusen toko- ja saalisviettikurssille, ja ehkä myös Korrien vastaavalle kurssille lisäoppia ammentamaan :) Tokontäyteinen syksy siis edessä, mikäs sen mukavampaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti