27. kesäkuuta 2015

Nipsu treenaa

Neran kanssa ollaan käyty alkukesän aikana treenailemassa tokoa ja rally-liikkeitä yhden belgipoppoon treenivuorolla. Nerppu on ollut varsin innokas lähtemään treeneihin ja on ollut mukava saada tehdä sen kanssa jotain, viime vuosi kun meni kuntouttaessa rikkinäistä jalkaa. Mitään sen kummempia tavoitteita minulla ei ole Neran suhteen tällä hetkellä. Noppa on se koira, jonka treeneihin ajallisesti satsaan eniten ja jota treenaan suunnitelmallisesti (tai ainakin yritän). Nerpun kanssa fiilistellään ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi ja jos sattuu joku koe sopivasti hollille, niin ehkä jossain vaiheessa sen kanssa palataan kisakentille.

Tokossa Nerpun kanssa ollaan katseltu lähinnä uusia AVO-luokan liikkeitä. Ruutua lukuunottamatta ne sujuvat kaikki Neralta kivasti. Vauhtia, täsmällisyyttä ja häiriöiden sietoa tarvitaan vielä, mutta se nyt ymmärtää huomioon ottaen Nerpun pitkän tauon ryhmätreeneistä.

Ruudussa Neralla on ihan liikaa vauhtia, eikä varmaan pienintäkään aavistusta mitä sen oikeasti pitäisi tehdä :D Sen takia viime treeneissä harjoiteltiinkin suosiolla vain kosketusalustalle lähtemistä ja siellä pysymistä.

Merkin kierto on Neran bravuureita, mutta vanhana aksakoirana liike onkin sille helppo ja mieluisa. Kaukot sujuvat hyvin, hitaathan ne on, mutta en tiedä jaksanko alkaa puuttumaan siihen, kun vaihdot kuitenkin onnistuvat. Noutokin on hitaanlainen, mutta perusnätti ja varma.



On mielenkiintoista treenata kahta melko erilaista koiraa yhtäaikaa. Nera on paljon matalaviettisempi kuin Noppa ja molemmille tarvitsee erilaiset opetustavat ja palkat. Erilaisista koirista oppii itsekin ohjaajana hirveästi.

Ensiviikolla Nera pääsee hakutreeneihin. Sielläkin oletan sen lähinnä olevan iloinen siitä, kun metsästä löytyy "ukkoja" herkkupurkkien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti