6. toukokuuta 2015

Ruutuun!

Eilisen ohjatuissa harkoissa treenattiin AVO-luokan merkin kiertämistä ja ruutua. Molemmat sellaisia liikkeitä, jotka saavat pikkukaverin nostamaan vähän kierroksia. Varsinkin tuo merkin kiertäminen, koska sen idea ei ole ihan vielä avautunut Nopalle, jolla on hyvin vahva merkille seisominen.

Ajattelin opettaa Nopalle merkin kiertämisen niin, että merkkitötsän takana on namialusta. Kouluttaja-Pamun kanssa tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että se ei ehkä ole paras idea ja voi aiheuttaa turhaa haistelua merkin takana myöhemmin. Käsiohjauksella en mielellään merkkiä tee, koska Noppa menee heti aksamoodiin ja sitä räyhähenkeä en haluaisi tokotreeneissä nähdä :D Saatiin me kuitenkin onnistuneita suorituksia tässä, ihan vain niin, että lähetin koiran merkille käskyllä "takaa" ja ohjasin sen takaisin luokseni apuaskelilla ja palkkasin vasemmalle.

Merkkitreeniä hankaloitettiin vielä niin, että merkkitötsän molemmin puolin laitettiin noutokapulat. Noppa vajosi totaaliseen kapulakoomaan heti nähdessään Pamulla kapulan. Se ei nähnyt mitään muuta kuin puisen noutokapulan. Toisella puolella oli metallikapula ja sen Noppa jätti täysin huomioimatta ;) Ideana oli siis tehdä merkin kiertäminen noutokapuloista välittämättä. Olihan se hirveän haastavaa pikkukoiralle, joka karkasi puukapulalle varmaan neljästi ennen kuin saatiin onnistunut merkin kierto. Mutta hei, me tehtiin se...!

Noppa & rakas kapula

Merkkitreeni kuumensi Nopan tunteita hieman, mutta se oli täysin odotettavissa. Seuraavaksi otettiin ruutua, jossa Nopalla on joskus tapana ottaa lähtöhaukahdus. Ruudussakin harjoiteltiin kierrosten laskemista niin, että koiran eteen laitettiin namipala maahan, jolle se vapautettiin ennen ruutuun lähettämistä.

Ruutuun lähetettiin kaukaa, ja ensimmäisellä kerralla Noppa hakeutui vasemman ruututötsän taakse seisomaan, mutta tajusi korjata itse ja meni kosketusalustalle, josta käskytin seisomaan ja sitten maahan. Tämä loppuosa oli oikein hieno ja alkuosan merkkisekoilu täysin odotettavissa, koska merkin kiertämistä harjoiteltiin juuri ennen ruutua. Onkin hyvä treenata välillä näitä molempia liikkeitä samalla harkkakerralla, tulee vähän erottelua liikkeiden välillä.

Toinen ruutu oli vallan hieno. Nopea ja suoraan kosketusalustalle. Pallopalkka tuli kouluttajalta alustalle pysähtymisestä.

Loppuun otettiin paikkista, jossa Noppa oli vähän levoton ja haisteli. Kävin piilossa pari kertaa ja kävin palkkaamassa, kun Noppa ei piipannut. Jatkossa kokeillaan erilaisia palkkaustapoja paikkikseen, jotta saataisiin siitäkin Noppaa kiinnostava liike :)

Ensiviikolla startataan kesäkausi ja harkataan ulkona kesäkentällä AVO-VOI-tasoisessa ryhmässä. Kesän tavoitteena on saada AVO-liikkeet valmiiksi syksyn kokeita varten ja erityisesti kiinnittää huomiota vireeseen ja paikkiksen mielekkyyteen.




4 kommenttia:

  1. Olipa taas kiva postaus, tätä oli mukava lukea! :) käyttekö useimmiten yksityis vai -ryhmätreeneissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, jos näistä treeniraporteista on iloa muillekin kuin itselleni :)

      Me treenataan noin kerran tai kaksi kertaa viikossa ryhmässä, ja sitten melkein päivittäin itseksemme jotain pientä. Varsinaisilla yksäreille en oo koskaan käynyt, mutta aina silloin tällöin päästään päiväkursseille, jossa saa henk.koht koulutusta niin, että ollaan kentällä vain kouluttajan ja kuunteluoppilaiden kanssa :)

      Poista
  2. Mäkin tykkään lukea näitä teidän treenipostauksia. :) Saan nostatettua omaa treenimotivaatiota ja hyviä treenivinkkejä. Ja jotenkin mulla on kutina, että Danankin kanssa voi tulla joskus jonkinnäköistä ylivireongelmaa, niin sähikäisen oloinen se on jo nyt. :D Siksi on kiva lukea miten sä ratkaiset ongelmia Nopan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, katsotaan nyt kuinka pitkä proggis tämä virejuttu meillä onkaan :D Mutta kiva tosiaan, että näitäkin joku lukee :)

      Teille vinkkinä, että kannattaa panostaa alusta asti rauhoittumisen opetteluun. Me ollaan Nopan kanssa painettu tukka putkella menemään aina, niin jotenkin tuo treeneissä rauhoittuminen ja chillailu on jäänyt vähemmälle :P

      Poista