26. toukokuuta 2013

Tokokurssilla

Nerpun pentulaatikko laitettiin tänään valmiiksi Saaran kanssa ja raivattiin laatikolle tilaa. Nyt on pennuille ja mammalle hyvät tilat odottamassa. Nerppu jo hyväksyvästi tarkasteli tiloja etukäteen ;) Ihan vielä ei Nerppu kuitenkaan jäänyt pennuntekohommiin, vietetään vielä laatuaikaa oman lauman kesken pari päivää.

Pentupuuhista siirryttiin tokoilun pariin iltapäivällä, kun meillä oli Nopan kanssa Katja Sulkalan tokokurssi. Aikaa oli varattu koirakkoa kohti 2 x 15 minuuttia. Ekassa satsissa treenattiin perusasentoa, seuraamista kosketuskepin kanssa ja ruutuun lähettämistä kosketusalustalle. Jälleen sain tosi hyviä vinkkejä. Kepin kanssa seuraamisessa meillä on ollut se ongelma, että Noppa lähtee keulimaan ja kääntyy eteeni parin askeleen jälkeen. Itse tuossa olen lähtenyt viemään sitten keppiä Noppaa kohti, vaikka Nopan tulee seurata keppiä – hyvä ohje tuohon oli, että pidän koko ajan kosketuskepin housun saumassa kiinni sivullani, jolloin käsi ja keppi eivät karkaa liian eteen. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

Ruudussa ongelma oli se, että palkkaan, kun Noppa juoksee ruudusta takaisin luokseni. Tässä vaiheessa paras tapa palkata on se, että naksautan kosketusalustan koskemisesta ja juoksen itse ruutuun palkkaamaan. Noppa irtoaa ruutuun paremmin, kun palkkaa ei tarvitse tulla hakemaan minulta.

Seuraavassa setissä treenattiin vähän lisää seuraamista kosketuskepillä ja sitten luoksepäästävyyttä, jossa Nopan liiallinen innokkuus on ollut se haastava osuus. Yllätyksekseni Noppa pysyi hienosti sivulla ja piti kontaktiakin tosi hyvin, välillä vilkaisten vierestä kulkevaa Katja-koutsia. Sehän on saanut vähän malttia lisää! :)

Loppuun naksuteltiin noutoa. Noppa hakee mielellään kapulaa, kantaa kapulaa, mutta ei toisi sitä minulle asti, vaan jää metrin päähän minusta kapulaa palauttaessa. Nyt lähdetään treenaamaan noutoa niin, että kapulaa ei tarvitse tuoda minulle asti. Riittää, että Noppa noutaa ja pitää kapulaa. Erikseen treenataan kapulan nostoa niin, että Noppa on ihan lähellä kapulan kanssa ja naksutellaan, kun se osoittaa kiinnostusta kapulaan, ottaa sen suuhun ja pitää sitä.

Hyvät treenit, joista jäi paljon mietittävää ja treenattavaa meille kotiläksyksikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti