3. toukokuuta 2013

Hei hei pentukurssi

Eilein meillä oli viimeinen pentukurssikerta. Sain kyllä motivoida itseäni kovastikin lähtemään hallille, koska satoi vettä ja räntää ja tuuli navakasti. Paleltumisen ja kastumisenkin uhalla lähdettiin treeneihin, koska eihän vikaa kertaa nyt voi vain väliinkään jättää :)

Menomatka hallille sujui hienosti! Noppa ohitti niin pyöräilijät kuin lenkkeilijätkin nätisti, ja autojakin se vain katseli (kyttäämisen ja vaanimisen kielsin). Pikkuhiljaa alkaa pennulla maltti ja itsehillintä kehittyä.


Itse treeneissä Noppa olisi hirveästi halunnut tervehtiä miedän kouluttajaa. Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä pitänyt antaa sen tervehtiä kouluttaja heti treenien alkuun, koska nyt Noppa oli menossa moneen otteeseen koutsia moikkaamaan. Se vähän söi keskittymistä.

Kokonaisuudessaan treenit sujuivat kuitenkin ihan kivasti. Edelleen tykkään tuon pennun reagointinopeudesta, se tekee kaiken vauhdilla :)

Ihan alkuun otettiin luoksepäästävyyttä. No Noppahan meinasi repiä pelihousunsa, kun näki, että kouluttaja on tulossa meitä kohti. Ihan liian ihanaa Nopan mielestä. Otettiin uudelleen niin, että namitin Noppaa ja se malttoi istua sivulla, kun kouluttaja kävi sitä vähän rintakarvoista kutittelemassa.

Seuraava liike oli perusasennosta maahanmeno ja lyhyt paikallaolo käskytettynä. Pidin Nopan hihnassa, koska se oli selkeästi vähän normaaliakin vauhdikkaammalla tuulella. Noppa meni maahan välittömästi käskystä, pysyi paikoillaan ja malttoi pysyä maassa odottamassa palkkaa. Paikallaoloon pitäisi ottaa mukaan etupalkka (kotona sitä tehdään ruokakupin kanssa) tai kokeilla takapalkkaa.

Jade, Noppa & Nera

Sitten otettiin seuraamista yksi askel eteenpäin ja käännökset oikealle ja vasemmalle. Sujuivat ihan hyvin.

Lisäksi leikittiin lelulla ja otettiin nopeita vaihtoja istu-maahan-seiso.

Lopussa meidän piti esitellä kosketuskepin käyttöä, mutta Noppa ei ollut ihan kosketuskeppitunnelmissa. Näytti se kyllä kepin tökkäisyn, mutta ei alkanut seuraamaan keppiä. Ehkä jengille kuitenkin valottui kepin käyttötarkoitus :D



Keppi on jäänyt meillä viime aikoina vähän paitsioon, mutta en aio sitä kokonaan jättää pois, joten pitää vain muistaa harjoitella joka kerta tokoillessa vähän kosketuskeppiäkin. Aion vakaasti hyödyntää keppiä seuraamisen opettamisessa!

Treenien jälkeen tavattiin hallin ulkopuolella 4kk ikäinen Elmo-sheltti. Elmon kanssa Noppa sai sitten juosta ja painia ja Elmon emännän kanssa sovittiin yhteistreeneistä. Mukava tutustua uusiin sheltti-ihmisiin :) Sää ei kuitenkaan suosinut meitä treenien jälkeenkään, joten oli ihana suunnata kuumaan suihkuun heti kotiin päästyämme – toki ensin piti pestä yksi varsin kurainen shelttilapsi :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti