20. toukokuuta 2013

Melekosen Komia

Viikonloppuna vierailtiin Seinäjoella ja kesäkin tulla tupsahti yhdessä yössä. Aurinkorasva oli pakattu mukaan, mutta repussa sen teho jäi vähän vajaaksi... Mutta kerran kesässä kuuluu käydä polttamassa nahkansa Seinäjoella.

Syynä Seinäjoki-turneelle oli Nopan debyytti näyttelykehissä. Lähdettiin reissuun, vaikka Noppa onkin ihan vaiheessa: hampaat ovat vaihtumassa, karva on vaihtumassa... Aikuiskarvaa Nopalla on hännässä ja häntä onkin komea puuhka verrattuna muuhun koiraan :D Ja toki Noppa on myös (syystäkin) ylpeä puuhkahännästään ;)

Jäätelökesä!

Sattuipa tosiaan kevään ensimmäiset helteetkin tuolle viikonlopulle. Seinäjoella onneksi oli välillä vähän pilvistä, niin ei kokonaan läkähdytty. Junassa sen sijaan oli yhtä kuuma kuin olisi saunassa istunut.

Noppa oli superhelppo matkakumppani. Junassa se oli kuin olisi matkustellut koko pienen ikänsä. Asemalla junaa odotellessa saattoi ottaa pikkunokoset ja välillä moikkailla ohikulkijoita. Paljon uusia kokemuksia taas. Olin tosi ylpeä pikkukoirasta :)


Näyttely oli Törnävän kentällä, jonne käveli hotelliltamme viidessä minuutissa ja maisematkin olivat kauniit, kun reittimme kulki Törnävän ulkomuseon alueen poikki. Äiti lähti mukaan assariksi ja vei välillä näyttelypaikalla Nopan varjoon viilentymään, kun itse kävin kuvailemassa muita koiria. Noppa sai myös uuden ystävän 6-vuotiaasta Henkka-pojasta, joka ihastui Noppaan ja halusi leikkiä pennun kanssa vähän väliä. Kyseisestä seikasta Noppa oli varsin iloinen, koska se on hulluna lapsiin...! Noppa tykkää kaikista ihmisistä, mutta lapsia Nopan on melkeinpä mahdoton ohittaa.






Ennen kehään menoa harjailin Noppaa ja juostiin muutama harjoittelukierros. Nopalla on taipumusta peitsata, mikäli hihna yhtään kiristyy, mutta aika hyvin saan jo sen juoksemaan hihna löysällä ja ravilla.

Shelttipentuja oli ilmoitettu viisi. Nopan kanssa samassa luokassa oli toinen 5kk ikäinen narttupentu, sekin trikki.

Urospentu
Urospentu


Esiintyminen sujui oikein hyvin. Parantamisen varaa on vielä pöydällä seisomisessa ja juoksemisessa (täytyy löytää se täydellinen vauhti raviin). Tämä oli kuitenkin vasta toinen kerta meille kehässä, joten siihen nähden suoriuduimme valtavan hienosti :) Noppa seisoi hyvin ja maltillisesti, pöydällä se istahti alas hampaiden tarkastamisessa ja juostessa se yritti napata lahkeeseen kiinni pari kertaa :D Mutta noin niinkuin kokonaisuudessa, kymppi plus!

Noppa seisoo
Noppa ravaa puuhka pystyssä ;)
Noppa harkitsee lahkeessa roikkumista :D


Tuomari Tarja Löfman sijoitti Nopan luokassaan ensimmäiseksi, mutta KP:tä ei herunut. Syyksi tuomari ilmoitti ahtaat takaliikkeet (niistä ei mainita arvostelussa), mutta sanoi, että noin nuoren pennun liikkeet kehittyvät vielä. Itse arvostelu oli todella hyvä ja tuomari tosi mukava ja käsitteli pentuja kauniisti, joten en osannut olla mitenkään pettynyt KP:n puuttumiseen.

Tässä vielä arvostelu, jonka lisään Nopan omalle sivullekin:

"Feminiininen, sopivan kokoinen 5kk vanha narttu. Hampaat vaihtumassa.
Kaunis ilme. Vielä pyöreä kallo-osa. Tummat silmät ja hyvät korvat. Iän mukainen runko. Olkavarsi saisi olla viistompi. Hyvä ylälinja. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Hyvä väritys, pentukarva vaihtumassa. Reipas käytös."

PEK1
Noppa ja taustajoukot tauolla


Harjoittelut jatkuu mätsäreissä ja seuraavan kerran pentuluokkaan mennään heinäkuussa :)

PS. Linkin takaa löytyy muutama kuva pentunäyttelystä. 




2 kommenttia:

  1. Mitään en koiranäyttelyistä ymmärrä, mutta hyvä Noppa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pentunäyttelyt ovat vielä ihan oma lukunsa tavisnäyttelyihin verrattuna, kun ei jaeta laatuarvosteluja (erinomainen, erittäin hyvä jne) ollenkaan :P

      Poista