9. toukokuuta 2013

Syntynyt kehäketuksi

Helatorstai-aamupäivä vietettiin Nopan ensimmäisessä mätsärissä :)

Minua suoraansanottuna hieman hirvitti, miten Noppa malttaa juosta toisten koirien perässä kehässä, mutta pakkohan sitä on kokemusta kartuttaa.

Mätsäripaikalla oli paljon ihmisiä ja koiria ja Noppaa yllättäen hieman jänskätti aluksi. Ihmisiä se oli menossa moikkailemaan, mutta huomasi, että pikkuisen uusi tilanne jännitti. Jännityksestään Noppa pääsi kuitenkin äkkiä ohi, ehkä huomatessaan, että emäntäkin rentoutui alkujäykistelyn jälkeen :D



Mätsärissä vierähti reilut kolme tuntia ja vettä satoi. Olin ihan jäässä, pentu oli likainen ja märkä (kannatti pestä se ennen mätsäriä...), molempia palelsi. Mutta oli meillä ihan hauskaakin :) Itse esiintyminen sujui hienosti.

Pariksi meille tuli 10kk vanha shelttiuros, komea bluemerle. Seisominen sujui hienosti, kehän ympäri juokseminen sujui todella hyvin, kun jätin reilummin väliä edellä juoksevaan.

Pöydälläkin seisoi kuin konkari, vaikka pöytä oli märkä, liukas ja heiluikin vielä. Hampaat antoi katsoa ongelmitta, mutta istahti alas takapäätä koplatessa. Siihen siis lisää treeniä. Nousi kyllä heti seisomaan namin avustuksella ja antoi tuomarin kopeloida ihan rauhassa. Yksin juokseminen sujui erinomaisesti, hihna löysällä ja kauniilla ravilla. Ja vielä jaksoi pentu seisoa minuuttitolkulla tuomarin miettiessä sijoituksia. HIENO PENTU!



Tuomari harmitteli sitä, että samassa parissa oli kaksi shelttiä ja niin eri-ikäisiä ja molemmat esiintyivät hienosti. Meille tuli sininen nauha ja tuomari vielä sanoi, että molemmat olivat kyllä yhtä hyviä. Merleuros esiintyi todella kauniisti, joten mitään ei jäänyt hampaankoloon :D Päinvastoin, taidan leijua vieläkin siitä, miten hyvin Noppa esiintyi...!

Sinisten kehässä Noppa ei malttanut seistä enää niin hyvin, vaikka pitkiä pätkiä pönöttikin komeasti (tuomari seisotti meitä pitkään). Minullakin oli niin kohmeiset kädet, etten pystynyt enää kaivamaan nameja taskusta, jotta olisin saanut palkittua tarpeeksi usein. Ei sijoitusta, mutta rutkasti kokemusta ja hyvä mieli sateesta ja kylmästä huolimatta.



Ensi viikolla meillä on yhdet näyttelytreenit ja sitten käväistään mutka Seinäjoen pentunäyttelyssä, jonne on ilmoitettu viisi shelttiä. Jos Noppa esiintyy sielläkin yhtä hienosti, niin tyytyväinen saa olla :)



2 kommenttia:

  1. Hienoa!
    Meiltä jäi tuo näyttely välistä, kun ei nuo bussit juuri kulje sunnuntai aikataululla ja olisi Gitan kanssa ollut vielä pitkä matka kävellä paikalle :-P Onneksi tänää päästiin kehään! Tsemppiä ja onnea pentunäyttelyyn, kivasti niitä näyttää muutenkin syksylle olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kivasti meni, vaikka palkinnoille asti ei ylletty tällä kertaa :) Varmaan kesän mätsäreissä törmäillään pentujen kera...!

      Poista