5. toukokuuta 2013

Noppa kasvaa – maltillisesti :D

Noppa on nyt 5kk ikäinen. Taas yksi kuukausi lisää mittariin ja sehän tarkoittaa tietysti pennun mittaamista. Poseerauskuvat jäävät ensi viikkoon. Kamera unohtui matkasta, kun käytiin metsälenkillä Saaran ja koirien kanssa, eikä sillä reissulla pentu olisi muutenkaan ollut kovin puhtoisessa kuvauskunnossa :D

Nopalla on säkää nyt 34,5cm, eli kävi juuri niin kuin toivoinkin ja ajattelin: kasvu on kovasti tasaantumassa. Suurimmat kasvupyrähdykset ovat takanapäin ja nyt tulee vielä muutama maltillinen sentti lisää ;) Neljän kuukauden iässähän Nopan säkä oli 33cm.


Loppuun vielä mammakuulumiset: Nera kasvattelee massua ja vauhti on jonkin verran hiipunut. Ruoka maistuu vaihtelevasti, ja hyvin maistuvan nappulan metsästys on käynnissä. Meillähän koirat ovat 50/50 ruokavaliolla, Nera nyt lähinnä ollut lihadieetillä tiineyden alkuajan, kun nappula ei tahdo maistua.



3 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, 50/50-mallista, että syötätkö koirille lihan ja nappulan eri ruokintakertoina vai samaan aikaan? Itsehän syöttäisin samaan aikaan, niin ei nirsoile ja jätä syömättä, mutta kun netissä varoitellaan suolitukoksista ja muista ongelmista, niin pisti vähän huolestuttamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina laittanut lihaa sekaan nappuloihin, mutta Noppa syö pääsääntöisesti kahdesti päivässä; aamulla lihaa ja illalla nappulaa. Joskus olen laittanut sillekin sekaisin nappulat ja lihat, enkä ole huomannut mitään muutoksia ruoansulatuksessa.

      Molemmat belgit ovat syöneet koko ikänsä lihaa nappuloiden seassa. Itsekin vasta kuulin tuosta, että nappula ja liha pitäisi syöttää erikseen, mutta mielipiteitä (tästäkin) asiasta riittää laidasta laitaan. Nirsolle koiralle ehdottomasti laittaisin nappulan sekaan lihaa.

      Poista
  2. Kiitos, nyt voin nukkua yöni rauhassa. :D Olen vielä aika ulalla näissä asioissa - eikä asiaa auta se että eri näkemyksiä on niin paljon erilaisia.

    VastaaPoista