6. syyskuuta 2013

Viikon kootut

Tällä viikolla ollaankin treenattu sitten vain Neran kanssa. Pikkutokoja ollaan tehty Nopankin kanssa, mm. ostoskeskuksen pihalla paikallaoloa ja seuraamista; ainakin oli kunnon häiriötreeniä.

Tiistaina käytiin ekoissa ohjatuissa agitreeneissä sitten kevään. Meidän ryhmä on tosi eritasoinen, on mölleistä kolmosissa asti kisaaviin, joten mielenkiinnolla odotin mitä tuleman pitää. Kouluttajalle olinkin etukäteen infonnut, että Neralla on ollut jumeja ja pentujen takia pitempi tauko takana. Annettiin rimojen olla 35cm:ssä. Muutenkin pääpaino syksyn treeneissä taitaa olla ohjaajan liikkumisessa ja itse ohjaamisessa. Mikä on tosi hyvä juttu, koska koira osaa, mutta minä hidastan sitä.

Tiistaina harjoiteltiin lähinnä takaakiertoja ja ensi tiistaina ohjelmassa on takaaleikkaukset.



Torstaina vedin mölli-ALO-tokoa yhdessä Johannan kanssa. Paikalla oli vain kolme koirakkoa, joten aika yksilöllistä ohjausta oli tarjolla. Tokoa olen harrastanut kuusi vuotta kolmen hyvin erilaisen koiran kanssa, mutta jännä huomata miten erilaisia kaikki koirat todellakin on ja miten erilaisia oppijoita tässäkin porukassa oli.

Tänään Nera pääsi tuuraamaan Noppaa tokotreeneissä. Olen Neralle vähän kaavaillut ensikuisia tokokokeita, mutta katsellaan miten treenit lähtevät sujumaan. Nyt esim. paikallaolo oli hieno, kaukokäskyt tosi säpäkät, seuraamiset pääasiassa ihan kivoja ja ei pahemmin ottanut häiriötä vieraista koirista ja agikentän äänistä (kouluttaja-Pamua oli pakko moikkailla pitkän tauon jälkeen), mutta liikkeestä maahanmenoa ei tehnyt ensimmäisestä käskystä. Mietin teenkö sen erilailla kuin ennen, pitää vähän palautella itsellekin mieleen miten Neran kanssa käskyt ja ennakoivat vihjeet menee. Viime aikoina kun on tullut tokoiltua enemmän Nopan kanssa ja sillä on ihan eri käskyt ja vinkit :D "Hyvämuistiselle" ihmiselle loisto-idea muuten :P

Muuten Neran kanssa oli niin hauska tokoilla, että ihan harmittaa, ettei tullut sitä ilmoitettua tokoryhmään... Mutta onneksi nyt saadaan ainakin parin viikon treenit Nopan kustannuksella ja nähdään päästäänkö koekuntoon ajoissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti