14. heinäkuuta 2013

Näyttely-Noppa

Viimekertaisten NäTo-treenien jälkeen piti miettiä lähteäkö ollenkaan tämänpäiväiseen näyttelyyn, kun Noppa ei treeneissä oikein malttanut juosta, vaan roikkui ennemmin lahkeessa kiinni, eikä hirveän innostunut ollut seisomisestakaan. Kaikki muu olisi ollut niin paljon hauskempaa, niinkuin vaikka agility.

Arvelin kuitenkin, että pitkä päivä näyttelyssä vie pennulta enimmät energiat, että ei tarvitse sitten kehässä riekkua ja edellisen päivän viimehetken harkat sujuivat kuitenkin kivasti, niin päätin lähteä kehässä pyörähtämään. Ilman sen kummempia odotuksia.

Näyttelypaikalla Noppa oli tosi innokas tutustumaan kaikkiin ihmisiin ja kulki reippaana mukana. Oman kehän alkamista ehdittiin odotella kolmisen tuntia, niin kyllähän siinä ajassa pentu jo vähän väsyi – kyllä se silti oli kehässä varsin innokas ja energinen :D Noppaa kun ei ihan hevillä väsytetä.

Narttupentuja oli neljä ja urospentuja oli ilmoitettu kolme (yksi taisi puuttua). Nopealla vilkaisulla katselin läpi kilpailijat, ja siinä oli kaksi pientä narttua ja kaksi kookkaampaa. Noppa taisi olla isoin narttu. Oltiin kilpailuluokassa ekoja, mikä oli toisaalta hyvä, kun ei tarvinnut juosta kenenkään perässä ja toisaalta huono, kun ei ole niin paljon aikaa asetteluun pöydällä.

En minä sitten siinä pöydällä paljoa Noppaa asetellutkaan, takajalat laitoin paremmin ja sitten tuomari tulikin jo tutkimaan. Hirvittävän mukava, vanhempi herrasmies oli tämä hollantilainen Jo Schepers. Hän tutki Noppaa ja antoi pari pusuakin kuonolle ja sanoi Nopalle, että älä vain pussaa silmälaseihin :D

Noppa oli pöydällä tosi hienosti. Siinähän se joskus mieluummin istuisi kuin seisoisi, mutta nyt pönötti koko tarkastuksen ajan kärsivällisesti. Sitten juostiin. Sain sen ravaamaan ihan kivasti, ja mikä tärkeintä, lahkeessa ei roikuttu ollenkaan :DD Ensimmäisellä kierroksella Noppa kyllä murisi minulle kaarroksissa, koska olisi niin tehnyt mieli tappaa se tyhmä jalka, joka heilui naaman edessä ;)

Häntä nousi, takuuvarmasti. En sitä itse katsonut, kun olin niin keskittynyt siihen oikeassa vauhdissa etenemiseen, mutta kyllähän sen tiesi, että häntä nousee. Toivon vain, ettei se ihan pystykorvakippuralle mene :P

Esiintyminen sujui niin hyvin, että uskalsin varovaisen optimistinen olla KP:n suhteen. Yllätys oli melkoinen, kun voitettiinkin narttupennut ja KP-ruusuketta lykättiin kouraan :)) Siitä heti sitten ROP- ja VSP-pentuvalintoihin, missä Noppa juoksi komeasti häntä tötteröllä taas ja urospentu valittiin ROPiksi.


Noppa innostui ruusukkeistaan niin, että hyppäsi heti kiinni niihin roikkumaan :DD Hirveät taisteluleikit vielä kehäravaamisen päätteeksi kruunasi meidän näyttelyt tältä erää. Se siitä väsymisestä ;)

Tosi hieno näyttelypäivä siis! Ei voi muuta olla kuin tyytyväinen...!



Tässä vielä arvostelu:

"7kk. Kaunis narttu. Erittäin hyvä tyyppi ja koko.
Ihastuttava pää. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä alaleuka.
Hyvät silmät. Hyvä selkälinja ja häntä. Hyvin kulmautunut.
Hyvä rintakehä. Seisoo hyvin jaloillaan ja tassuillaan. 
Erittäin hyvä turkki. Liikkuu hyvin. Hyvä luonne.
Hieman liian korkea häntä liikkeessä."

PEK1, KP ja VSP-pentu 



Belgipuolella I-pentueen iskä Taiga Doo's Don Juan "Judo" KÄY ERI1, SA, PU1, SERT, CACIB ja VSP...! Komea iskä nuilla Nerpun pennuilla :)



4 kommenttia:

  1. Hienon palautteen oli Noppa saanut :-)
    Ja onnea näyttelytuloksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli mukava arvostelu ja erityisen tyytyväinen olen siihen, miten hienosti Noppa esiintyi.

      Poista

  2. Jee Jee !!!! Hyvä Noppa ja Ellu Onneksi olkoon !!! Olet tehnyt hienoa työtä Nopan kanssa ja aina mää olen tiennyt että Noppa on paras , ihana ja mukava pikku otus :)

    T. Äitiliini

    VastaaPoista