4. heinäkuuta 2013

Agitokot featuring Noppa

Käytiin Nopan kanssa eilen korvaamassa tokon alkeiskurssipoissaolo toisella alkeiskurssilla. Noppa ei ole tehnyt nyt pariin päivään mitään lenkkejä lukuunottamatta, koska minulla oli tosiaan pentukiireitä, ja se kyllä näkyi sitten vähän liiallisena innokkuutena. Tultiin hallillekin juuri tunnin alkaessa, joten aikaa rauhoittumiselle ja kierrosten nollaamiselle ei jäänyt.


Hetken tohottamisen jälkeen Noppa kyllä muisti, että mitä se toko onkaan ja puuhaili ihan mukavasti liikkeiden parissa. Harjoiteltiin perusasennosta maahanmenoa, paikallaoloa, luoksepäästävyyttä (mikä oli suuri haaste Nopalle, koska kouluttaja on tuttu kamumme), ohjatun noudon merkkiä ja hyppyä. Treenien päätteeksi otettiin Nopan kanssa putkea ja valssia hypyillä. Yleensä en yhdistä lajeja, koska Noppa kuumuu agista ja tokossa toivoisin niitä pienempiä kierroksia, mutta nyt oli ihan pakko, kun ei oltu hallillakaan käyty yli viikkoon...!

Paikallaolo ja luoksepäästävyys sujuivat hyvin. Luoksepäästävyydessä Noppa malttoi istua, vaikka koutsi kävi vähän rintakarvoja rapsuttamassa...! Kyllä pikkuotus taisteli siinä hienosti tervehtimishalujaan vastaan :D


Merkkiä treenasin namialustalla ja alan naksutella oikeasta paikasta Nopalle jatkotreeneissä. Merkkiä en ole ennen juurikaan treenannut, koska en halua Nopan alkavan sekoilemaan ruutumerkkien kanssa... Katsotaan mitä tästä tulee.

Hyppyä ei olla treenattu vielä ollenkaan, koska en ole hyppyyttänyt Noppaa oikeastaan lainkaan. Agissakin meillä on ollut rimat maassa. Otettiin hyppyä namialustalla niin, että kouluttaja houkutteli hypyn toiselta puolen. Noppa lähti innokkaana hyppäämään, mutta teki viimehetkellä näyttävän harhautuksen ja kiersi hypyn :D Naurettiinkin juuri tuota harhautusta, joka oli oikeasti melko näyttävä ja nopea – ainakin tämä koira pystyy kääntymään nanosekunnissa :DD Hyppy onnistui sitten hihnassa, kun esteen kiertämiselle ei ollut tilaisuutta. Tätä aletaan nyt treenaamaan lisää ja taidan ostaakin tokon hyppyesteen kotiin, koska Nerankin kanssa pitäisi alkaa treenaamaan esim. hyppynoutoa.


Se, että Noppa oppii hirveän nopeasti, on toisaalta hieno ominaisuus ja toisaalta ei. Noppa oppii uudet jutut lähes välittömästi ja tarjoaa sitten niitä viimeksi opittuja asioita mielellään. Tämä on ehkä tätä pentuajan malttamattomuuttakin vielä... Toivon mukaan ikä tuo lisää malttia ja järkeäkin pikkusheltille :P




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti