12. kesäkuuta 2013

Tokon alkeisia, osa 2

Tokon alkeiskurssilla treenattiin tänään tunnarin alkeita, liikkeestä seisomista, paikallaoloa ja kosketusalustaa (ruudun alkeet).

Aloitettiin kontaktikävelyllä, missä pujoteltiin jonossa tötsien välistä. Noppa piti hyvin kontaktia. Seuraavaksi harjoiteltiin tunnarin alkeita niin, että käytiin koiran kanssa viemässä tunnarikapula heinikkoon ja sitten vietiin koira pois kapulan luota ja lähetettiin etsimään. Noppa hoksasi idean heti pienellä hetsauksella ja etsi tarmokkaasti kapulaa; ongelmana oli vain se, että Noppa ei tuonut kapulaa minulle asti, vaan tiputti sen noin metri ennen luoksetuloa palkan toivossa. Harjoitellaan pitämistä erikseen myöhemmin, tässä vaiheessa tunnarialkeissa on tärkeintä innokkuus ja vauhti, sekä tietysti kapulan maltillinen etsiminen.



Paikallaolossa Noppa sai olla esimerkkikoirakkona, koska se osaa jo pönöttää komeasti paikallaan. Eniten yllätyin sen häiriökestävyydestä (edit. onkohan tuo edes sana). Oltiin noin 3m päässä pyörätiestä, jossa kulki lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä, mutta Noppa ei välittänyt häiriöistä mitään :) Olin tosi ylpeä pennusta.

Myös ruudun alkeet saatiin esitellä muille, kun meille se oli jo tuttu juttu. Vietiin kosketusalusta noin 3m päähän ja lähetin Nopan alustalle. Merkkasin naksuttimella ja palkkasin ruutuun.

Tosi mukavat treenit ja mielettömän hienoa huomata miten pentu alkaa sietää erilaisia häiriöitä jo noinkin hyvin :)

Jade pääsi eroon turkistaan. Ei ollut tarkoitus leikata sille "kesätukkaa", mutta sterkkauksen jäljiltä pohjavilla on räjähtänyt käsiin: sitä on mielettömästi ja se on todella tiheää ja karheaa. Pelkkä furminointi ei riittänyt villiintyneille villoille, vaan karvanlähtöä piti avittaa vähän saksilla, eikä lopputulos ole hirvittävän sievä. Kuvatodistusaineistoa tulossa loppuviikosta :-D

Huomenna luvassa Nerppu-kuulumisia ja uusia pentukuvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti