28. helmikuuta 2014

Torstai on tokoa täynnä

Tuon otsikon olen kierrättänyt varmasti jo moneen kertaan, mutta muka-hauskat otsikothan on hauskoja :P

Eilen käytiin siis ohjatuissa tokoissa pitkästä aikaa. Noppa vetää nykyään pienet kierrokset jo kotoa lähdettäessä, kun puen treeniliivin ylle – onneksi hallille on parin kilometrin kävelymatka, niin siinä ehtii purkaa pahimmat turhautumat :D Noppa olikin itse treeneissä mainiossa vireessä. Se ei tainnut haukahtaa kertaakaan., edes ruutua harkatessa.


Aloitimme häiriöseuraamisella. Pamu-koutsi oli ilkeästi kylvänyt pitkin poikin hallin lattiaa leluja, kippoja, kapuloita ym. kiinnostavaa. Tarkoitus oli seurauttaa koira houkutusten lomassa ja saada kontakti pysymään. Noppa seurasi hienosti. Pystyin pujottelemaan ihan tavaroiden vierestä ja Noppa piti kontaktin täydellisesti. Perusasennot kiinnostavien kamojen luona onnistuivat myös, kunnes peruasennossa piti istua hetken pitempään: Noppa tulkitsi pysähtymisen liikkeen loppumiseksi ja ryntäsi innolla haistelemaan kaikkia ihania romppeita :D Hirvittävän hyvä harjoitus, koska tajusin, että seuraamisen perusasentoja pitää treenata vielä noin, että niissä saattaa joutua istumaan kauemmin kuin viisi sekuntia ja että liike ei lopu aina perusasentoon, eli joskus lopetetaan kesken seuraamisenkin hyvään palkkaan.

Seuraamisen jälkeen otettiin paikkikset maaten ja istuen. Tarkoituksenani oli ottaa 30 sekunnin paikkamakuu, mutta se oli varmaan reilun minuutin paikkis ja kävin välillä palkkaamassa. Sitten  vähän alle minuutin istuen paikallolo häiriön kera (Pamu-koutsi kävi kiertämässä Nopan ympäri). Paikkikset olivat ihan jees, hieman Nopalla on keskittymiskyky koetuksella, mutta paikallaan se pysyy.


Paikkiksen jälkeen otettiin kaukoja niin, että treenikaveri oli "liikkeenohjaaja". Meillä se tarkoitti sitä, että Netta seisoi noin 2 metrin päässä Nopan vieressä ja me tehtiin kaukojumppaa istu-maahan-vaihtoja. Noppa ei edes tajunnut, että joku seisoi sen vieressä. Tuokin on hyvää treeniä Nopalle, joka on erittäin kiinnostunut kaikista ihmisistä ja kauhuskenaariossani Noppa säntääkin tervehtimään tuomaria ja liikkuria kokeessa kesken liikkeen :P Siksi meidän pitääkin saada sitten kokeenomaista treeniä ennen varsinaista koetta.

Sitten hyppyä. Näppärästi Noppa kiersi ensimmäisellä kerralla hypyn, mutta käsiavun kanssa hyppäsi. Seisoi myös esteen takana hyvin. Seisomisharkoista on ollut apua. Pitää vain muistaa, että en itse tuijota koiraa sen viereen palatessa.


Loppuun ruutua. Noppa-Wanna-Be-Bordercollie on nyt saanut pakkomielteen ruututötsistä, vaikka merkkiäkään ei olla harjoiteltu kuin varmaan kerran tälle vuodelle. Sen ajatuksena oli vain juosta ruutukaartion taakse seisomaan. Eli ruututreeniä pitää helpottaa ja kosketusalustaa vahvistaa. Enkä tee samoissa treeneissä merkkiä JA ruutua :P

Varsin opettavaiset tokot taas. Nyt tehdään kotiläksyjä ensi torstaihin asti :)

PS. Osallistuin Atlaksen blogissa arvontaan :) Kurkatkaa linkkiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti