16. maaliskuuta 2013

Tottelevainen Noppa

Neran juoksujen takia Katja Sulkalan tokokurssille lähti sitten pieni ja pippurinen Noppa-koira. Ajatuksena oli katsella vähän seuraamisen alkeita ja naksutella sivulletuloa, sekä tietysti saada pennulle kokemusta uudesta hallista, uusista ihmisistä ja vieraista koirista.

Kukaan ei varmaan ole hirveän yllättynyt tästä, mutta Noppa oli tosi reipas. Se myös keskittyi hirveän hyvin 14-viikkoiseksi ipanaksi ja touhusi oman puolituntisensa täysillä. Katja-kouluttaja sanoikin, että tällaisista shelteistä hän tykkää – reippaista ja rohkeista.



Ihan ensin katsottiin perusasentoa ja naksuteltiin oikeasta suorituksesta. Sitten otettiin vähän seuraamisen alkeita imuttamalla, mutta minä olen pitkä ja Noppa pätkä, niin Katja ehdotti meille kosketuskepin kanssa harjoittelua. Sitä olen aikaisemminkin miettinyt, mutta nyt keppi on pakko hankkia ja alkaa sen kanssa opettelemaan seuraamista ja sivulletuloa. Sain hyviä vinkkejä miten lähdetään kosketuskepin kanssa harjoittelemaan.

Sitten otettiin kontaktitreeniä ja ruudun alkeita kosketusalustan kanssa. Luoksetulossa Nopalla on hirmuinen vauhti...! :D

Olin tosi tyytyväinen siihen, että pentu jaksoi keskittyä ja tehdä hommia vieraassa hallissa ja häiriössä. Vielä tyytyväisempi olin siihen miten hienosti se malttoi olla muiden koirakoiden suoritusten aikana omaa vuoroa odottaessa. Muutama haukahdus pääsi, kun Noppa vähän kuumui vauhdikkaista ruutu- ja noutotreeneistä, mutta 98% ajasta se keskittyi vain minuun hirmukovasta häiriöstä huolimatta. Hieno Noppa. Omaa vuoroa odotellessamme leikimme vetoleluilla ja treenasimme kontaktia, istumista, seisomista ja paikallaoloa.



Oli mukava kokemus tuo kurssi noinkin pienen pennun kanssa, äärettömän hyvää treeniä Nopalle. Nyt jäämme treenailemaan taas itseksemme ja ensi kuussa alkaakin sitten pentukurssi. Siihen mennessä opetellaan tuo kosketuskepin hyödyntäminen treeneissä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti