9. syyskuuta 2017

Kesä kuvina

3 kommenttia:

 1. Hei! Mulla on haaveissa oma shetlanninlammaskoira, joten mietin että millaiseen kotiin se sopisi ja millainen luonne? Onko vaikea kouluttaa tai herkästi haukkuva? Tarvitseeko paljon liikuntaa? Millainen rotu pentuna (pureskeleeko paljon jne)?
  Toki kaikki koirat on yksilöitä, joten vastauksetkin ovat erilaisia kaikkien kohdalla! :)

  Netistä olen paljon lukenut erilaisilta keskustelupalstoilta yms, mutta olisi myös kiva saada blogeista tietoa sillä loppujen lopuksi minulla ei ole kovin suurta luottoa kaikkiin keskustelu palstoihin.. :)
  Jos tiedät jotain muita hyviä blogeja, keskustelupalstoja tai sivustoja joista voisi löytyä tietoa shetlanninlammaskoirista, niin vinkkaa ihmeessä! Ja missään nimessä ei ole pakko vastata kysymyksiin! ;)

  Ps. Ihania karvakorvia sinulla ja kesäisiä kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, shetlanninlammaskoiria on laidasta laitaan: tärkeintä on päästä tutustumaan tulevan pentueen emään ja mahdollisesti isäänkin. Luonne kuitenkin vahvasti periytyy. Sheltti on aika helppo koira. Paimennusviettiä näillä on ja oman kokemuksen mukaan useimmat ovat myös kovia haukkumaan. Kouluttamalla haukkumisen saa vähemmäksi - itse en ole ainakaan saanut haukkumista kokonaan pois enkä toisaalta siihen ole tuntenut tarvettakaan. Haukkumalla paimentaminen ja hälyttäminen on näille luonnollista :)

   Omista koirista Noppa on rohkea ja reipas, Metka enemmän tyypillinen sheltti: hieman pidättyväinen, mutta tutustuu kyllä mielellään omaan tahtiin vieraisiinkin ihmisiin. Metka tykkää lapsista, Noppa taas ei niin välitä. Pentuina helppoja molemmat: tosin Noppa olisi halunnut jahdata autoja ja pyöräilijöitä ym, sen paimennus/saalisvietti on sen verran suuri. Vastaavaa on paljon shelteillä, mutta mielestäni helppo kouluttaa pois. Itsehän vertaan näitä belgeihin, joten minusta nämä on tosi helppoja ja vaivattomia koiria :D Sopii aktiiviseen kotiin, missä liikutaan ja touhutaan yhdessä koiran kanssa, ja missä saa olla tosiaan mukana perheen arjessa. Omat shelttini ovat todella ihmisläheisiä ja haluavat olla paljon sylissä ja haluavat paljon huomiota.

   En tiedä auttoiko tämä vastaus yhtään :D Tutustu eri koiriin ja eri linjoihin, käy katsomassa näyttelyissä ja kisoissa/kokeissa. Sieltä löytyy sitten se oma tyyppi, millaista shelttiä hakee :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksista ja kaikki vastaukset auttaa aina johonkin!<3
   Me asutaan pienellä paikkakunnalla ja maalla, joten ei siitä haukkumisesta sen isompaa ongelmaa tulisi edes. Ehkä vaan omat hermot menisi jos kova olisi haukkumaan.. :D

   Ihanaa alkuviikkoa ja rapsutukset koirille! :) <3

   Poista