18. lokakuuta 2014

Ei ihan ykkösiä

Korkkasimme virallisen tokouramme kakkostuloksella pistein 147/200 ja sijoitus 7/12. Kuten loppusaldosta voi jo päätellä, ei kaikki mennyt ihan nappiin, mutta opettavainen kokemus jokatapauksessa ja fiiliksen onnistuin pitämään iloisena ja positiivisena koko kokeen ajan.

Noppa oli koepaikalle tultaessa vähän levoton. Luoksepäästävyyden aikana melkein vieressämme oleva spanieli aloitti kovaäänisen piippaamisen, joka kestikin sitten paikallaolon loppuun asti. Tämä lietsoi Nopankin piippaamaan ja se piti melkoista ääntä koko paikkiksen ajan :/ Oli ihan painajaismainen paikallaolo. Lisäksi paikallaolosta lähti heti alkuun yksi kaveri toisesta päädystä ja sitten tämä yksi parka, joka joutui olemaan näiden kahden piippaajan välissä, nousi kahdesti seisomaan ja ohjaaja palasi sen viereen ennen 2min päättymistä. Paikallaolossa oli siis rutkasti häiriötä, josta ison osan aiheutti kyllä Noppa itse.

Koskaan ennen se ei ole tuollaista mekkalaa pitänyt paikallaolossa, enkä olisi kyllä kokeeseenkaan lähtenyt, jos jotain tuollaista ääntelyä olisi ollut ennen koetta. Huono tuuri, että samaan paikallaoloon osui toinen äänekäs kaveri. En usko, että Noppa olisi yksinään tuollaisen konsertin pitänyt.

Pisteet siis luoksepäästävyydestä 9 (nousi tervehtimään tuomaria) ja paikallaolosta 6.

Näin tällä kertaa. Palkkasin koiran kuitenkin iloisesti paikallaolon jälkeen, koska se oli pysynyt maassa kovasta häiriöstä huolimatta. Sille yksinkertaisesti häiriötä oli liikaa, emmekä muutenkaan olleet ehtineet treenata paikallaoloa tarpeeksi ja erilaisissa häiriöissä  saikun jälkeen. Ei siis Nopan syytä ollenkaan.

Lähdetään treenaamaan paikkista uusiksi etupalkan kanssa ja kokeeseen mennään sitten, kun mielentila paikallaolossa on rauhallinen.

Ennen yksilöliikkeitä virittelin Noppaa ehkä vähän liikaa. Arvelin sen olevan liian matalassa vietissä, koska se ei keskittynyt paikallaolossa, mutta saattoi olla, että se olikin turhan korkeassa vireessä. Patukkarevittelyt ei siis ollut paras mahdollinen idea ennen meidän vuoroa :D

Seuraamiset Noppa teki muuten ihan hyvin, mutta se kävi kierroksilla ja pomppi välillä hihaani kiinni ja murisi koko seuraamisen ajan. Seuraaminen kytkettynä 8, seuraaminen vapaana 8. Tuomari mainitsi syyksi pistevähennykseen ääntelyn.

Yllätyksekseni Noppa nollasi varmimman liikkeensä eli liikkeestä maahanmenon. Se lähti liikkeelle vähän liian kierroksilla ja käskyn kuullessaan sattui katsomaan itseään sivulla olevasta peilistä samaan aikaan, mikä sekoitti sen pasmat niin, että se jäi kolmannestakin käskystä vain seisomaan ja vilkuilemaan itseään peilistä :P

Siihen kaatui meidän ykköstulos. Tosin tuolla paikallaololla emme olisi ykköstulosta ansainneetkaan, kertaus tulee meille ihan tarpeeseen.

Luoksetulo oli minusta ihan huippuhieno. Siitä 9 pistettä, en kuullut miksi tuomari vähensi yhden pisteen. Noppa teki liikkeen varmasti, täysillä ja ääntelemättä.

Liikkeestä seisominen 9. Kävi kuumana seuraamisessa, joten varmistin seisahtumisen pienellä käsimerkillä. Jäi hienosti ja perusasento oli hieno.

Hypyssä kävi itselläni pieni ajatuskatkos ja annoin seiso-käskyn vasta siinä vaiheessa, kun liikkuri käski koiran viereen. Siitä 9 pistettä.

Kokonaisvaikutus 9. Tuomari kommentoi, että koira osaa kaiken teknisesti, mutta ääntely pitää saada pois.

147/200, 2-tulos, sijoitus 7/12.


Paikallaoloa lukuunottamatta kokeesta jäi ihan hyvät fiilikset. Tehtiin iloisella asenteella (Noppa ehkä vähän turhankin iloisella) ja opin seuraavaa koetta varten paljon. Todennäköisesti lähdettiin kokeeseen liian pian sairasloman jälkeen, mutta ykköstulos oli kuitenkin ihan realistinen tavoite. Tällä kertaa kompastuttiin paikkiksen levottomuuteen, joka harjoitellaan kuntoon ennen seuraavaa koetta. Seuraavaan kokeeseen tähdätään varmaan keväällä :)




1 kommentti:

  1. Vaikka ei joka kerta menisi ihan putkeen, jokaisesta kisasta oppii jotain uutta! Ihan hyvinhän tuo silti meni, paikkis ja liikkeestä maahan vaan kuntoon. :)

    VastaaPoista