25. huhtikuuta 2013

Vuodessa valioksi

Raporttia illan pentukurssista seuraa...

Noppa oli aika kiihtyneessä mielentilassa heti harkkojen alkuun. Se keräsi vähän kierroksia tullessamme hallille, kun nähtiin nopeita ja äänekkäitä moottoripyöriä ja rekkoja, ja niiden nätisti ohittaminen vaatii keskittymistä ja ponnisteluja meiltä molemmilta. Hallin viereissä metsässä nähtiin tuttuja ihmisiä koirineen ja se vain lisäsi Nopan innostunutta fiilistä entisestään. Tämä intoilu näkyi sitten ihan treenien alkuun niin, että Noppa oli kovasti menossa kaikkien ihmisten ja koirien luokse, eikä ihan hoksannut mitä oltiin tekemässä. Muutama vingahduskin siinä turhautuneelta pennulta pääsi. Onneksi Noppa tasaantui nopeasti ja pystyi keskittymään tekemiseen hyvin.

Harjoiteltiin tällä kertaa paikallaan käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Oikealle meni mainiosti, mutta epäilin, että vasen käännös voi olla vähän hankala vielä Nopalle. Vielä mitä, se osasi sen todella hyvin...!

Sitten otettiin perusasennosta maahanmenoa ja seisomisesta maahanmenoa. Moni auttoi kädellä ja namilla koiraa maahan tuossa jälkimmäisessä liikkeessä ja mun piti oikein miettiä ollaanko me tuota hirveästi viime aikoina treenattukaan. Nopalle liike on kuitenkin jäänyt takaraivoon, se lakosi maahan välittömästi käskyn kuultuaan. Se oli niin nopea, että se oli suorastaan huvittava. Otettiinkin sitten liikkeestä maahanmenoa ja senkin pentu osasi – liekö itsekseen harjoitellut :D Kouluttaja meinasikin, että syksyksi pitää tähdätä kokeisiin ja vuoden päästä Noppa on jo valio :DD Ihan niin kunnianhimoisella aikataululla ei olla kuitenkaan liikenteessä. Hiljaa hyvä tulee ja niin edelleen... Mutta pikkuhiljaa voisi alkaa ketjuttaa liikkeitä ja tutustuttaa Nopan loppupalkkaan.

Kurssin agilityosassa harjoiteltiin puomin kontakteja. Noppa hoksasi heti ylösmenokontaktin idean, tätäkään ei olla vielä treenattu kertaakaan, mutta pitää ottaa ohjelmaan. Tosin en ole vielä päättänyt mennäänkö esim. puomi juoksukontakteilla. Alastulosta Noppa ei ensin tykännyt, koska se ei pidä siitä, että otan sen syliin. Se paineistuu siitä hieman. Onneksi Noppa pystyy työskentelemään hienoisesta paineistumisesta huolimatta ja parin toiston jälkeen alastulokontaktikin sujui hienosti.

Omaa vuoroa odotellessa harjoiteltiin pujottelua yhdestä välistä ja irtoamista "kuolleelle" palkalle. Nopan kulmahampaat ovat vaihtumassa ja siitä näkee, että se hieman varoo nyt taisteluleikeissä. Yksi kulmuri on irronnut tänään jossain vaiheessa, muut heiluvat hiukan.

Uusia kuvia otan huomenna. Eri asia milloin saan ne koneelle asti ja käsiteltyä :D Yksi kurssikaveri meinasi, että Noppa on kasvanut ainakin 10cm viime näkemästä (kaksi viikkoa sitten), mutta se ei sentään onneksi pidä paikkaansa...! Omaan silmään näyttää, että kasvu on tosiaan tasaantumassa, mutta mittaa tuolle pennulle näytetään sitten toukokuun alussa taas.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti