19. maaliskuuta 2013

Pentu osaa!

Nopan kanssa ollaan tokoiltu jotain pientä joka päivä ja olen kyllä hämmästynyt siitä miten nopeasti se oppii ja omaksuu uutta. Kosketuskeppiä ei olla vielä päästy kokeilemaan, mutta tarkoitus olisi torstaina se hakea, niin päästään sitä naksuttelemaan sitten :)



Kaikkea muuta kyllä ollaan tehty. Noppa osaa seisoa, mennä maahan, istua, tehdä vaihdot maasta istuminen ja istumisesta maahan, noutaa, pyöriä ympäri molempiin suuntiin, hakeutua kosketusalustalle, paikallaolon etupalkalla (ruokakuppi) istuen ja maaten. Mitähän muuta...? Sivulletulo on vielä hakusessa, sitä harjoitellaan sitten enemmän kosketuskepin avulla. Ja Noppa tekee kaiken vauhdikkaasti ja innokkaasti. Palkaksi kelpaa edelleen niin ruoka kuin lelutkin.

Noutoa ollaan otettu leluilla ja nyt tunnarikapulalla. Oma pikkuinen noutokapulakin pitäisi saada :) Belgimalliset kapulat kun on hiukkapikkasen liian isoja Nopalle. Noppa hakee ja tuo vauhdikkaasti, mutta koko liikettä en luonnollisestikaan vaadi vielä, eli palautus saa olla vähän sinne päin. Harjoitellaan sitten kapulan pitämistä perusasennossa, kunhan se perusasento on kuosissa.


Tällä viikolla meillä on paritkin pentutreffit tiedossa: huomenna Akuutin pentukerhoon, perjantaina treffataan ihan uusi pentukaveri ja lauantaina Lyyli-sheltti :) Jos kyyti järjestyy niin sunnuntaina lähdemme Letonniemeen shelttilenkille. Toivon mukaan aurinko paistaa ja saadaan valokuvia pentutreffeiltä.



2 kommenttia:

  1. Hui miten paljon asioita Noppa jo osaa, onpa se taitava. Ja söpö, edelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noppa on tosi nopea oppimaan ja hirvittävän ahne :D Se helpottaa oppimista :)

      Poista