27. huhtikuuta 2015

Voihan vire...!

Eilisestä tokokokeesta palattiin kotiin ykköstulos taskussa. Itse kokeesta ei silti jäänyt mitenkään loistofiilis, koska Noppa oli hurjassa ylivireessä, mikä näkyi ääntelynä ja mopon keulimisena melkein jokaisessa liikkeessä. En ehtinyt enkä malttanut tehdä treenirutiineja ja virittelin koiran väärin ennen kehään menoa (oltiin ekana suoritusvuorossa). Mistä me saatais mulle kisahermot halvalla...?

No, ykköstulos on ykköstulos ja me jätämme ALO-luokan tähän yhteen ykköseen. Jatketaan syksyllä AVO-luokkaan uusilla säännöillä :) Ja treeneissä etsitään sitä kultaista keskitietä vireen suhteen.


Luoksepäästävyys 9,5: hyppäsi innoissaan tuomaria vasten, mistä puoli pistettä pois.

Paikallamakuu 8: oli osan aikaa ihan hiljaakin, joten ei täydellinen katastrofi. Oiken mielentilan löytämiseksi saa kuitenkin tehdä vielä paljon töitä.

Seuraaminen hihnassa 8: alku meni mainiosti, mutta alkoi haukkua juoksupätkässä, ja haukkuminen jatkui seuraaviinkiin liikkeisiin.

Seuraaminen vapaana 7,5: haukkui ja edisti juoksupätkässä.

Liikkeestä maahanmeno 8,5: teknisesti jees, mutta alkoi haukkua palatessani viereen ja käskiessä sivulle.

Luoksetulo 8,5: hirvittävän nopea, mutta perusasento jäi vinoon ja haukahti perusasentoon kääntyessään.

Liikkeestä seisominen 7: haukkui jo liikkeelle lähtiessä, karjaisin seis-käskyn normaalia kovempaa (lopetti kyllä haukkumisenkin) , steppasi pari sivuaskelta palatessani kohti.

Hyppy 10: oli hiljaa ja teki niinkuin pitikin.

Kokonaisvaikutus 9,5: tuomari kommentoi, että teknisesti koiralla on liikkeet hallussa, mutta tällä kertaa kierrokset olivat liian korkealla, mikä näkyi ääntelynä. Sanoi myös, että mieluummin yli-innokas ja kiihkeä suoritus, kuin innoton ja haluton, ja tästä on hyvä jatkaa.

Pisteet: 165,5 ALO1-tulos


Kyllähän tästä suorituksesta taas oppi kovasti. Olin tyytyväinen jälkikäteen siihen, että pysyin yksilösuorituksessa rauhallisena itse, vaikka näin, että koiralla on nyt kierrokset katossa, eikä se pysty tekemään parhainta mahdollista suoritustaan. Noppa sai kasattua itsensä aivan lopussa ja teki hypyn hienosti, ja kokonaisvaikutelman pisteet olivat haukkumisesta huolimatta mukavat.

Huomisen ohjattujen treenien jälkeen pidän tokolomaa (saa nähdä toteutuuko oikeasti :D ) ja palaillaan treenien pariin sitten uudella asenteella ja innolla.


4 kommenttia:

  1. Onnea! :) ja olipa muutenkin kiva postaus, tätä oli mielenkiintoista lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokokokeet ovat kyllä mielenkiintoisia kokemuksinakin :D Koskaan ei mene juuri niin kuin ajattelee, mutta aina oppii uutta ja toivon mukaan pystyy taas seuraavalla kerralla niistä kokemuksista ammentamaan :)

      Poista
  2. Onnea ykköstuloksesta! Ykkönen on ykkönen, vaikkei itse olisikaan niin tyytyväinen ;) Ja tuomari on kommentoinut kokeen lopuksi tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta... Ja kyllä me se ykkönen ollaan ansaittu, vaikka kyseisessä kokeessa kaikki ei mennytkään ihan oppikirjan mukaisesti. Kiva jättää ALO-luokka kokonaan taakse ja keskittyä ylempien luokkien liikkeisiin :)

      Poista