15. huhtikuuta 2015

Tartu haasteeseen

Saimme Tassutellen-blogista mukavan haasteen. Tässä Ramonan ja Tuitun kysymyksiin vastaukset. En laita haastetta erikseen eteenpäin kenellekään, vaan tähän saa tarttua kaikki halukkaat :)

1. Miksi juuri tämä rotu?
Tykkään paimenkoirista. Vilkkaista, älykkäistä, miellyttämisenhaluisista koirista, jotka haluaa Tehdä Yhdessä asioita. Belgianpaimenkoira groenendael valikoitui aikanaan luonteen ja ulkonäön takia. Tykkään tuollaisista peruspiskeistä, joissa on liioittelematonta eleganssia. Sheltti meille tuli, koska halusin pienemmän paimenen lauman jatkoksi.

2. Minkä muun näkisit mahdollisena koirarotuna itsellesi, ja miksi juuri sen?
Belgeistä minua kiinnostaa malinois (näyttelylinjainen) ja tervueren. En usko, että luonteissa on hirveästi eroa groenendaeliin, eikä muutos olisi varmaan mitenkään huomattava, jos yhtä täyspäisen belgin saisin, kuin mitä nämä nykyisetkin. Belgin lisäksi minua kiinnostaa hirveästi australiankarjakoira, ja jos pyreneittenpaimenkoiran terveystilanne olisi parempi, sekin olisi "Ehkä joskus tulevaisuudessa" –listallani.



3. Lempilajisi? Jos ette vielä harrasta mitään, niin mikä kiinnostaisi?
Meidän lempilaji taitaa olla tokoilu. Rally-tokokin on paljon hauskempaa kuin mitä kuvittelin ja siinäkin lajissa olisi tarkoitus jatkaa ylempiin luokkiin. Agility on kivaa, mutta tällä hetkellä minulla ei oikein ole siihen sopivaa koiraa. Noppa on hiukan turhan nopea, kiihkeä ja reikäpäinen kiitäjä vähän jähmeälle ohjaajalle.

Belgien kanssa nautin jälkien ajamisesta ja odotan innolla jälkikauden avaamista.

4. Millainen on koirasi luonne, yhdellä sanalla kuvailtuna?
Hankala typistää yhteen sanaan niin monisäikeisiä luonteita, mutta.... Jadea kuvaa ehkä parhaiten sana hosuli, Nerppua kiltti ja Noppaa energinen :D



5. Mikä on koirasi omituisin tapa?
Tämä on selkeesti Jaden kysymys, koska sillä on aina omat omituiset vinkeensä. Varmaankin sen omituisin mielihalu on uittaa tennispallot vesikupissa... Ilmeisesti märkää palloa on kiva mätkyttää suussa...?

6. Mikä on koirasi paras luonteenpiirre?
Jade: luotettavuus ja lojaalisuus. Nera: rauhallisuus ja helppous. Noppa: uusien asioiden nopea oppiminen.

7. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
Jade rakastaa syömistä, autossa matkustamista ja palloleikkejä. Jos sen pitäisi valita, se varmaan valitsisi syömisen. Sterkatun nartun ruokahalu on pohjaton... Nera on sylikoira, se haluaa olla paijattavana ja hellittävänä ja varmaan kuvittelee olevansa hyvinkin syliin mahtuvaa tyyppiä. Noppa rakastaa kaikenlaista äksöniä, oli sitten minun kanssa treenaamista tai koirakavereiden (äänekästä) paimennusta.



8. Vaativin temppu, jonka olet opettanut koirallesi? Entä helpoin?
Jade osaa paljon erilaisia temppuja, mutta vaativin niistä on ollut lelujen nimien opettelu. Laitan eri leluja lattialle ja Jade tuo pyynnöstä minulle tietyn tavaran. Jade osaa myös viedä leluja toisille käskystä, eli se tietää ihmisetkin nimeltä. Helpoin temppu mitä Jade osaa on varmaan leikkiinkutsu käskystä, sitä ei ole tarvinnut erikseen opettaa, ainoastaan yhdistää käsky liikkeeseen.

9. Mistä olet ylpeä koirastasi?
Olen ylpeä siitä, että minulla on kolme mukavaa ja avoimesti ihmisiin suhtautuvaa koiraa. Minusta kummassakaan rodussa ei ole mikään itsestäänselvyys saada täyspäistä koiraa ja perimän lisäksi siihen tietysti vaikuttaa koulutus. Tulen aina hyvälle mielelle, kun koiriani kehutaan eläinlääkärissä tai vieraat ihmiset ihmettelevät niiden avoimuutta.



10. Mikä on paras yhteinen muistonne?
Jaden kanssa käymme yhdessä uimassa. Se on ainoa koiristani, joka nauttii uimisesta ihan vaan uimisen takia ja minulla on mukavia muistoja yhteisistä uimareissuistamme. Neran kanssa on kierretty paljon näyttelyissä, muuallakin kuin lähinäyttelyissä ja ne ovat mukavia muistoja. Neran kanssa on helppo kulkea missä vain. Nopan kanssa vasta tehdään yhteisiä muistoja :)

11.Loppuun hyvänmielen kuva koiruudesta!











2 kommenttia:

  1. Kiitos kun tartuit haasteeseen! Näitä vastauksia oli oikein mukavaa lukea! :) nuo eläinten omat omituiset tapansa ovat aina mielestäni mielenkiintoisia, esim. Tuitulla on neuroottisuus tarpeidentekopaikkansa suhteen (joka on jo onneksi hiukan hellittänyt), ja kissallamme taas on tapana mennä kylppäriin kykkimään ihmisten suihkun jälkeen, katselemaan, kun vesi valuu viemäriin :"D mitä näiden päässä liikkuukaan, on ikuinen arvoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tulikin mieleeni miten Nopalla oli pentuna tapana kiivetä lumikasojen päälle, tiputella sieltä lunta alas ja jahdata sitä :) Vanhempieni cockerimummo tykkää sukellella kivia joen pohjasta. Neralle on myös hyvin tärkeää valita se juuri oikea paikka tarpeiden tekoon... Kaikilla on omat omituisuutensa, koirillakin :D

      Poista