17. huhtikuuta 2015

Rakas treenipäiväkirja...

Olemme treenanneet tällä viikolla ahkerasti. Ensi viikon koe jo vähän kuumottelee, mutta yritän pitää jännityksen taustalla ja suhtautua tulevaan kokeeseen rennosti. Miten mukavaa, että minulla ylipäätänsä on koira, jonka kanssa voi harrastaa mitä vain ja käydä kokeissa...! Pitää muistaa iloita tällaisistakin "itsestäänselvyyksistä", viime vuonna oli ihan riittävästi harmia koirien terveyden osalta ja tällä hetkellä koko sakki on kunnossa :)

Tiistaina meillä oli ohjatut tokot. Treenattiin seuraamista neliömallissa olevien ruututötsien kiertämistä niin, että aina käännöksen jälkeen piti ottaa koira perusasentoon. Meille oikein hyvää treeniä, koska Noppa tunnetusti koomailee noita ruututötsiä ja tarjoaa merkkiä. Kerran tai pari kertaa se vilkaisi tötsiä, mutta muuten seurasi kivasti. Oikealle käännökset ovat väljempiä kuin vasemmat, pitänee ottaa vielä kosketuskeppitreeniä käännöksiin.

Sitten tunnaria. Kouluttaja laittoi kaksi vierasta kapulaa limittäin ja oman kapulan hiukan kauemmas. Noppa syöksyi innolla vieraille kapuloille ja taisi tökätäkin nenällään toista, kunnes lamppui syttyi sen päässä "ai tää oli sitä oman etsimistä" ja samalla vauhdilla syöksyi hakemaan oman kapulan. Ajatus on, mutta toteutuksessa se ajatus tulee joskus vähän viiveellä :D Silti tosi hyvä suoritus näin pitkän tunnaritauon jälkeen.

Tunnaria piiloteltiin myös muovikaartioiden alle. Ensin Nopan aivoihin ei meinannut millään upota, että kaartiot liittyvät jotenkin tunnariin, mutta hieman avitettuna se hoksasi homman jujun ja alkoi oma kapula löytyä kaartioidenkin alta. Mukavaa vaihtelua tällainen nyt, kun on tullut koe mielessä hinkattua lähinnä ALO-juttuja.

Paikallaolo oli ihan jees. Pari kertaa Noppa päästi vienon piippauksen, muuten se oli aika rauhallinen.

Eilen oli rally-tokotreenien vuoro. Tehtiin AVO-rata, jossa oli mm. houkutus. Houkutuksessa toinen esine oli pehmolelu, joka kiinnosti Noppaa ensimmäisellä kerralla sen verran, että se kävi lelun tsekkaamassa :D Epic fail!

Pyörähdyksessä sama toistui kuin viimeksi – Noppa lähtee edistämään pyörähdyksen jälkeen ja joutuu seuraavalla kyltillä paikkaamaan. Nyt se pakitteli perusasentoon. Pyörähdys taitaa olla se liike, mitä meidän pitää AVO-jutuista treenata eniten. Samoin liike, missä Noppa istuu eteen ja minä peruutan. Se vaan kuumentaa tuon ötökän tunteita vähän liikaa.

Tein radan pari kertaa ja Nopan seuraaminen oli aivan upeaa. Kotiin sai lähteä hyvillä mielin :)

Tänään treenattiin tokoa muutaman seurakaverin kanssa Kuivasjärven hallilla, missä koe pidetään. Kyseessä on maapohjainen halli, jossa Noppa tykkää nuuskutella paikallaolossa. Sitä se teki tälläkin kertaa, mutta kokonaisuutena kolmen minuutin paikkis oli ok – kävin palkkaamassa välillä, koska paikallaoloa ollaan viime ajat treenattu lähinnä tekonurmella. Nyt on tarkoituksena käydä treenaamassa omatoimisesti hallilla paikkista vielä pariin kertaan, että ne hajut, äänet ja pohja tulevat tutuiksi ennen koetta.

Liikkeenomaisesti otin jäävät ja luoksetulon. Luoksarissa haukahti, joten palkkasin uudesta, äänettömästä yrityksestä. Jäävät olivat tosi hyvät. Samoin hyppy, jonka tajusin ottaa vain sen yhden kerran, koska se onnistui heti ensimmäisellä yrityksellä.


2 kommenttia:

  1. Mun pitikin tulla teille mainostamaan että ollaan palattu takaisin blogimaailmaan, mutta ehditkin jo huomata sen! ;)

    Mä oon teidän blogia käynyt aina aika ajoin lukemassa vaikka ite en ookaan omaan blogiin saanut mitään kirjoitettua. Treenaatte ihanan ahkerasti! :) Pitäisi itsekin saada oma treeni-into palautettua. Varsinkin rally-toko -kisoihin olisi kiva päästä joskus, se kun tuntuu melko hauskalta lajilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tilastoista huomasin, että tutusta osoitteesta on vierailtu blogissa, niin piti käydä tarkistamassa, että onko siellä jotain elonmerkkejä ja olihan siellä :D

      Rally-toko on kyllä hauskaa, suosittelen kyllä tutustumaan lajiin, eikä ALO-luokan kisatkaan ole mitä vaikeita. Kunhan säännöt opettelee :P

      Poista