22. lokakuuta 2014

Missä missä se ruutu on?

Eilisen ohjatuissa harjoiteltiin ruutua ja kaukokäskyjä.

Noppa oli taas niin innoissaan treeneihin lähtemisestä, että se olisi halunnut juosta koko matkan hallille – valitettavasti omistajansa ei ole yhtä timmissä kunnossa :D

Oltiin ekoina suoritusvuorossa ja tehtiin ruutua kosketusalustalla. Eka lähetin ruutuun noin viiden metrin päästä, hienosti löytyi. Sitten kymmenen metrin ja loppuun täydeltä matkalta (n. 25m). Nopalta pääsi se lähtöhaukahdus, mutta muuten ruutu oli hieno suoritus ja kouluttajalta saatiinkin kommenttia, että ruutu on hyvällä mallilla ja nyt pitäisi alkaa treenailla myös liikkeen muita osia. Kannattaisi myös treenata sitä, että jos kokeessa koira ajautuu ohi ruudusta, niin sen saisi yhdellä käskyllä oikeaan paikkaan; ts. jätetään koira seisomaan ruudun viereen tai taakse, ja sieltä käsketään ruutuun.

Pakkasta on jo, missä lumi viipyy?

Kaukokäskyissä Noppa liikahtaa hieman eteenpäin noustessaan istumaan, joten aloitettiin liikkeen hinkkaaminen alusta käsiavulla. Tässä Nopan tunteet meinasivat kuumeta, kun palkkaa ei tullut, eikä se heti tajunnut mitä oikein siltä halusin. Omasta mielestään kun Nopalla on tämä liike hanskassa, ei siihen mitään käsiapuja tartte.

Loppuun otettiin paikallaolo, 2 minuuttia, missä kävin useasti palkkaamassa ja Noppa oli hiljaa. Kun pidensin välimatkaa, se bongasi jonkin todella kiinnostavan hajun maasta ja alkoi nuuskutella, mistä kielsin. Vapautus loppupalkalle (pikkupurkki kissanruokaa).

Viikonloppuna meillä onkin kahdenpäivän tokokurssi Oili Huotarin johdolla. Mukavaan saumaan tulee kurssi ja kiva kuulla taas erilaisia vinkkejä ja näkökulmia meidän puuhiin :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti