19. helmikuuta 2013

Tiistain kootut kuulumiset

Tänään käytiin treenihallilla iltapäivästä ja mukana menossa olivat Nera & Noppa. Illan ohjatut treenit jäivät väliin, niin oli ihan pakko käydä tekemässä vähän laiskanläksyjä ;) Otettiin takaakiertoa ja puomi/putki-ansaa (putken suu kontaktin vieressä). Nerppu sai päästellä täysillä ja olin tosi ylpeä pikkumustasta, kun se suoritti radalla virheettömästi niin keinun kuin renkaankin...!

Nerppu lentää!

Neran kanssa käydään hallilla uudelleen loppuviikosta ja treenataan kepeille irtoamista ja kontakteja.

Pennuli oli myös treeni-moodissa ;) Sillä oli hirveä kiire hallille ja omalla vuorollaan se sai mennä suoraa putkea, kiertää siivekkeitä ja vähän tokoilla (perusasento, luoksetulo). Noppa on aivan ihana treenikamu: erittäin kiinnostunut minusta/nameista/lelusta ja nopea hoksaamaan mitä siltä haluan. Saa nähdä mitä kaikkea sen kanssa vielä keksitään, ainakin tällä hetkellä se vaikuttaa erittäin lupaavalta harrastuskoiran alulta. Keinun rämähdystäkään se ei noteerannut mitenkään Neran ollessa radalla. 

Noppakin pääsee hallille vielä toistamiseen tälle viikkoa, kunhan saan suunniteltua meille mukavat pikkutreenit. 


Jadella oli tänään eläinlääkärille aika. Kävimme neurologin vastaanotolla keskustelemassa lääkityksen aloittamisesta ja huomisesta lähtien Jade saa Barbivettiä 90mg päivässä epilepsiakohtausten estoon. Toivon mukaan lääkkeestä on apua. 


Jade on siis sairastanut epilepsiaa 3-vuotiaasta asti, mutta kohtausväli oli ennen 1-2 kohtausta per vuosi, niin lääkitystä ei tarvittu. Nyt kohtauksia on ollut useammin ja on aika kokeilla olisiko lääkityksestä apua. Joillakin koirilla kohtaukset ovat loppuneet lääkityksellä kokonaan, joten ihan toiveikkain mielin tässä ollaan. 

Jadelta otettiin myös verikokeet ja niissä ei näkynyt mitään poikkeavaa. Virtsanäytteen vien torstai-aamulla klinikalle ja toivon mukaan sekin on puhdas.

Niin, ja pakko nyt mainita vielä, että eläinlääkäri toisteli moneen kertaan, että Jade on kaunis ja kiltti koira. Sehän se päällimäisenä omistajalle mieleen jää tuollaiselta reissulta ;)


Kuvitus tekstiin on aamulenkiltä. Näissä näkee mielestäni mainiosti tuota koirien keskeistä kommunikointia – vaikka Nera näennäisesti pomottaakin Jadea leikin lomassa, Jade (yllä oleva kuva) on ihan oikeasti lauman pomo ja se, joka sanoo viimeisen sanan. Jadelle ei ryppyillä! :D Vaikka melkoinen sisupussi tuo meidän pikkurääpälekin on ;)







2 kommenttia:

  1. Oletko ihan varma, ettei toinen noista mustista pedoista ole karhu? Kolmanneksi viimeisessä kuvassa on nimittäin ihan selvästi kiukkuinen, talviunilta herätetty otso hyökkäämässä pienen, viattoman belgin kimppuun. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerppu saattaa tietty olla belgin valeasussa elelevä mustakarhu ;)On sitä epäilty kuvien perusteella ennenkin :DD

      Poista