7. helmikuuta 2013

Mutkat suoriksi

Tänään käytiin aamuvirkkuina kasin pintaan hallilla agiliitämässä. Neralle tein radan, jossa se sai juosta täysillä ja irrota kauas ja rymistellä putkia eri kulmista. Otettiin myös keinua, joka alkaa olla ihan kisavalmis ja voidaan jatkossa ottaa sitä enemmän myös rataharjoituksissa. Hyvin Nera ottaa keinun kontaktit, vaikka kouluttajan mielestä meille tulee vielä vaikeuksia juoksukontaktien kanssa - mikä on erittäin todennäköisesti totta ;) Olen kuitenkin sen verran jääräpää, että tahkoan tällä tyylillä menemään siihen asti, että on PAKKO opettaa 2on2off-kontaktit.

Kouluttajalla oli meille viime treeneissä hyvä vinkki puomin juoksukontakteille, missä Neralla välillä jää ylösmenokontakti ottamatta. Keppien ohjureista tehdään länget, jotka laitetaan putken painoilla kiinni puomin kontakteilla - näin koira opetetaan menemään kontaktit matalana. Tätä aion testata Nerpun kanssa. Nopan kanssa en ole vielä ihan varma haluaisinko kokeilla sillekin opettaa juoksukontakteja vai mennäänkö 2on2off-tyyliin heti alusta asti. Itse olen ilmeisesti mutkat suoriksi-tyyppinen ohjaaja :P Mitä vähemmän teknistä piiperrystä sen parempi.

Noppa oli mukana hallilla tutustelemassa ja varsin reippaana se siellä touhusikin. Otimme luoksetuloa (hurrrja vauhti), perusasentoa, istumista ja seisomista. Leikin lomassa Noppa sai syödä nameja putkessa. Siitä meidän n. 10min treenit koostuivatkin ja pennulla oli hauskaa, mikä nyt on se päätavoite kaikessa yhdessä puuhastelussa. "Hallilla on huippuhauskaa" olkoon meidän mottomme :D

Jade ei ikävä kyllä päässyt mukaan, koska sen tassu ei ole vielä kunnolla parantunut, eikä hallin hakepohja ole tassuvammaiselle mikään ideaali treenipaikka ollenkaan. Kunhan tassu paranee pääsee Jadekin hallille irrottelemaan; sille ei tarvitse erikseen muistutella, että hallilla pidetään hauskaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti