27. maaliskuuta 2015

Ollaan kavereita jookos?

Koska saatiin sittenkin vielä ihan oikea talvi tälle vuodelle, ja viereisen järven jäällä uskaltaa vielä käppäillä, huhuilin Nopalle rotuseuraa oululaisshelttien FB-ryhmässä. Noppa on vähän rasisti. Se sietää muita koiria hyvin, mutta on kiinnostunut vain shelteistä ja mustista belgeistä :D Ajattelin, että Nopasta voisi olla mukava leikkiä välillä omankokoisten kamujen kanssa.


Torstai-aamuna treffattiin Vanilja-sheltti. Hirveästi tämä kaksikko ei innostunut keskenään juoksemaan, vaan pyörivät enemmän jaloissa ja haukkua raksuttivat (tai Noppa taisi hoitaa suurimman osan raksuttamisesta). Noppa on tottunut siihen, että se saa ajattaa toisia takaa, niin tällainen rauhallisempi meno ei oikein sopinut sille :P


Mutta oli aivan loistava lenkkeilykeli, aurinko paistoi, ei tuullut yhtään ja oli lämmintä. Seurakin oli mukavaa, joten rupatellessa aika meni äkkiä ja kierrettiin järvi ympäri.

Päästyäni kotiin huomasin saaneeni viestiä Neran pennun omistajalta, joka kaipaili lenkkiseuraa. Eikun uudestaan kiertämään järveä. Mikäs siinä, niin upea kevätpäivä olisi ollut ikävä viettää sisällä...! Iivo-poikaa lähti juoksuttamaan Nera-äippä.


Ennen Iivo-treffejä käytin vielä Jaden leikkimässä narupallon kanssa, jotta sekin sai vähän spesiaalimpaa tekemistä sille päivää. Jaden mielestä maailmassa ei ole mitään palloa parempaa. Paitsi ruoka. Ja ehkä autoilu.


Iltapäivästä raahustettiin  rallytokokurssin viimeiselle kerralle. Minä olin todella väsynyt, mutta Noppa oli jo ehtinyt toipua aamuisesta ja oli täynnä intoa. Tehtiin rata, jossa oli AVO- ja ALO-luokan kylttejä. Juteltiin tavoitteista kouluttajan kanssa ja kerroin, että toiveena olisi jo kesän aikana kerätä RTK2 kasaan. Saapa nähdä miten päästään kokeisiin ja AVO-luokan kokeessa on jo muutama juttu mitä pitäisi oikeasti treenatakin, kuten hyppy (Noppa ehtii kääntymään minua kohti).

Rallytoko jatkuu meidän osalta vielä neljän kerran AVO-kurssilla. Sen jälkeen pidetään ohjatuista taukoa varmaan syksyyn asti.


Sosiaalinen meininki jatkui vielä tänään, kun käytiin aamulenkillä yhdessä Riitan ja kahden soopelipojan kanssa. Näistä pojista toinen oli kova haukkumaan ja ne haukkuivatkin Nopan kanssa kilpaa, toinen olisi tykännyt juoksennellakin, ja muutamat ihan kivat rallit siinä saatiinkin aikaiseksi.

Viikonlopun Noppa saa levätä ja nollata aivojaan. Voi olla, että muutamaa shelttikamua vielä tavataan, mutta mitään treenejä en jaksa edes ajatella. Ainakaan juuri nyt...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti