25. maaliskuuta 2015

Hei hei kevät, tervetuloa talvi

Maanantaina vuokrattiin parin seurakaverin kanssa OKK:n uutta hallia tunniksi. Käytössä meillä oli koko halli. Hallihan on jaettu kolmeen osaan ja tarkoituksena oli vaihtaa kenttää välillä, mutta tunti on loppujen lopuksi niin lyhyt aika, että jumitettiin sitten sille kentälle, mille oltiin tultukin. Mulla ajatuksena oli tehdä hauskaa palauttavaa treeniä kokeen jälkeen, ohjelmassa meillä oli ruutua, hyppyä, seuraamista, jääviä pallopalkalla ja paikkis. Aika hyvin pysyttiinkin suunnitelmissa ja Nopalla, sekä ohjaajallaan oli hauskaa, ja paikkis oli rauhallinen. Onnistuneet treenit siis ja sain vähän tuntumaa OKK:n halliin; voihan olla, että siellä käydään joskus vaikka kokeessa.

Huvittavinta oli, kun treenattiin ruutuun lähetystä ja Paula heitti Nopalle pallopalkan. Noppa vilkaisi ohi lentävää palloa, mutta ei "langennut houkutukseen" :D Selkeästi se oli Nopan mielestä häiriöharkkaa, missä viattomia shelttejä häiritään pallosateella. Pallo kelpasi enemmän kuin hyvin, kun se lensi minulta...


Tokoilut jatkui heti tiistaina ohjattujen treenien muodossa Taskilassa. Eilisiin treeneihin saatiin vähän draaman aineksia, kun olin aiemmin päivällä leikannut Nopan kynnet ja osunut yhdessä kynnessä ytimeen asti (muuten ensimmäinen kerta koskaan yhdenkään koiran kohdalla). Itse tapahtuma ei ollut traumaattinen ja sain verenvuodon tyrehtymään äkkiä, mutta illemmalla hallille päästyämme huomasin kynnen vuotavan uudelleen. Ja sitä verta tuli paljon. Ei kai siinä muu auttanut kuin yrittää taas tyrehdyttää vuotoa. Onneksi me saatiin paksu lumikerros maahan pari päivää sitten ja vinkkiviitosena lunta kakkapussiin ja sillä painelemaan tassua. Kylmä sai vuodon lakkaamaan ja päästiin jopa treenaamaan, mutta vähän erikoisempi alku treeneille kyllä...

Kynsiepisodi ei Noppaa hetkauttanut suuntaan eikä toiseen. Aloitettiin seuraamisen häiriöharkalla. Lattialla oli noutokapuloita (paha), patukoita, palloja, merkkikartioita ja niiden välissä tehtiin liikkuroitu seuraaminen. Noppa vilkaisi ensimmäistä houkutusta, lähtemättä kuitenkaan sivulta minnekään ja sen jälkeen sen kontakti ei tippunut kertaakaan. Tosi hyvä Noppa!


Paikkiksessa otin etupalkan taskuun, mikä ei toiminut. Tarkoituksena on häivyttää etupalkka ennen koetta, mutta taskuun sitä ei kannata ottaa, vaan pikkuhiljaa siirtää kauemmas ja lopulta kehän ulkopuolelle. Onneksi Katja-koutsi huomautti tästä ja näillä ohjeilla aletaankin etupalkkaa häivyttämään. Eilisen paikkis oli muuten ihan jees, mutta Noppa vinkaisi kerran (rivin toisessa päässä oleva koira vinkui koko ajan, se on Nopalle hankala häiriö). Toruin vinkumisesta, kävin palkkaamassa rauhoittumisesta ja loput paikkiksesta sujui hyvin.

Loppuun otettiin ruutua. Se oli kouluttajan mielestä erittäin vauhdikas ja hyvä suoritus. Pallopalkan onnistuin kyllä heittämään päin Nopan naamaa... Ei niin onnistunut suoritus palkkaamisessa :D Onneksi pallo on pehmeää geelimäistä muovia ja täynnä herkkuja, Nopalle ei siis traumoja tästäkään työtapaturmasta...  ;)


Tänään olikin sitten Nopan hemmotteluhetki, kun Fysiotuksen Saara tuli hieromaan Nopan. Hieron ja venyttelen itse Noppaa aina treenien jälkeen, koiran fysiikan huoltaminen on varsinkin aktiivisella harrastuskoiralla todella tärkeää.  Silti pyrin säännöllisen epäsäännöllisesti huollattamaan koiran ihan ammattilaisella.

Noppa nautti käsittelystä ja olihan siellä mm. reisilihakset aika tukkoiset. Hieronnan jälkeen vein Nopan järven jäälle vähän juoksentelemaan, kaikki postauksen kuvat ovat tältä päivää :)


2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia! :) minäkin olen kerran leikannut Tuitun kynnen suoneen asti, myöskin ainoa kerta ikinä, kun näin on käynyt minulle minkään eläimen kanssa, mutta Tuittu ei edes huomannut koko tapausta :D verta tuli todella paljon ja pitkään, yritä nyt siinä sitten pidellä energistä ja iloista shelttiä paikallaan sen aikaa, että vuoto tyrehtyy...
    Pystyypä Noppa hyvin keskittymään olennaiseen häiriöistä huolimatta, ja vieläpä kun tulkitsi pallopalkankin häiriöksi :D toivottavasti saisitte joskus videota otettua tokoharkoistakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noppa pystyy yleensä keskittymään treeneihin todella hyvin, ja häiriöharkkaakin sen kanssa ollaan tehty paljon. Pahin häiriö sille ehkä onkin sellainen odottamaton, ei-niin-valtava häiriö, kuten vaikka joku tulee halliin kesken paikallaolotreenin.

      Varmasti videomatkuakin saadaan jossain vaiheessa. Meillä on tapana yhden treenikaverin kanssa kuvata yhteistreenejä keväisin/kesäisin, kun valoa riittää ulkona :)

      Poista