14. helmikuuta 2015

Rallykokeessa kokeilemassa

Tänään oli sitten meidän eka virallisen rallykokeen vuoro. Minulla ei ollut mitään tulostavoitteita, koska rallyn säännöt tuntuvat näin vuosikausia tokoilleen mielestä vähän kummallisilta osittain. Perjantaina lukaisin säännöt läpi ja tänään aamulla ennen koetta katselin parit juutuuppivideot ALO-kokeesta, koska minulle oli edelleen osa kylttien suoritustavoista hämärän peitossa :D Eli valmistautumisen osalta tämähän oli täys kymppi.

Noppa oli näppärässä vireessä. Hieman sillä meinasi keittää takaakiertämiset, koska niitä ei olla paljoa harjoiteltu. Radalta toki löytyikin sitten saksalainen ja toinenkin takaakierto-kyltti. Ne sujuivat kuitenkin itse kokeessa ilman sen kummempaa murinaa. Lisäksi radalla oli sekä pujottelu (onneksi sentään vain yhteen suuntaan) ja spiraali. Noppa kuumuu noissa loputtomissa pyörittelyissä ja itse pelkäsin mokaavani spiraalissa, koska jatkuva pyöriminen sekoittaa oman nuppinikin.



Muutama moka tuli tehtyä kylteillä, mutta Noppa toimi kuin unelma ja teki kaiken niinkuin käskettiin. Ei kuumunut liikaa, ei äännellyt, malttoi kuunnella, ei välittänyt häiriöistä, eikä ohjaajan koomailuista. Treenikaveri kehän laidalta tiesi kertoa, että olin tehnyt yhden kyltin väärin (otin koiran sivulle perusasentoon, kun olisi pitänyt jatkaa liikettä suoraan, siitä -10 pistettä), mutta koira suoritti koko radan kivasti. 

Tulokseksi saatiin ALOHYV 89/100 ja tuomarinpalkinto. Itse en jäänyt odottelemaan kisakirjaa, koska polveni oli oikutellut koko päivän, mutta onneksi seurakaveri otti kirjan ja pokaalin meille talteen :) Alokasluokassa osallistujia oli 39, joten tuo tuomarinpalkinto lämmittää mieltä.

Jatketaan rallya ainakin parin kokeen verran, tavoitteena se ALO-luokan koulari, mutta mitään hirveää paloa lajia kohtaan en edelleenkään tunne. Nopan päälaji on toko, joten rallailu on tällaista mukavaa humputtelua väliin. Neran juttu rallytoko voisi hyvinkin olla, se kun osaa liikkeet ja on muutenkin niin rauhallinen tapaus. Ajattelinkin, että jos Neran koipi vaan pysyy nykyisellään ja saan sen vielä parempaan lihaskuntoon kevään/kesän aikana, niin sen kanssa voisi aloitella rallyn treenaamisen ohjatussa ryhmässä syksyllä. ALO-luokan se osaa jo, joten ekat kokeetkin voisi syksylle ajatella. Katsellaan tilannetta myöhemmin.



Ai niin, ja hyvää ystävänpäivää kaikille :) Onni on kolme karvaista, uskollista ystävää ja tietty ne vähemmänkin karvaiset ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti