8. helmikuuta 2015

Bloggaamista bloggaamisesta

Olen muutaman päivän pyöritellyt tätä aihetta mielessäni, bloggaamista. Hiljattain on perustettu tällainen koirablogilistaus, josta voi löytää uutta luettavaa. Omaa blogiani en ole sinne vielä ilmiantanut, enkä edes tiedä laitanko blogiani "yleiseen jakoon". Minulla on parisen kymmentä lukijaa virallisesti ja epävirallisesti enemmän, mutta silti olen pitänyt aina blogia lähinnä itselleni. Google on ystävä, jos joku meitä netin syövereistä etsii :) Lukijat ovat toki tervetulleita ja on aina mukava saada kommentteja...!

Olen pitänyt blogia kohta kahdeksan vuoden ajan. Ensimmäinen blogini oli Jaden oma blogi, joka löytyi Vuodatuksesta. Sitä pidin parin vuoden ajan ja blogissa keskityttiin lähinnä kuvapostauksiin ja arkisiin höpinöihin. Tavoitteellisesta treenaamisestahan en tuolloin tiennyt yhtään mitään, ja kyseisen blogin satunnaiset treenilöpinät tuntuvatkin näin jälkikäteen aika huvittavilta. Silti tuossa vanhimmassa blogissa on jotain todella hellyyttävää, jos näin voi edes omasta tekeleestään sanoa :D

Vuodatusta


Bloggauksen alkuaikoina pyöritimme kaverini kanssa Koirakuvahaastetta melkein parin vuoden ajan. Haasteen kautta "tutustui" helposti uusiin mielenkiintoisiin koirablogeihin/bloggaajiin ja oli aina hauska nähdä erilaisia tulkintatapoja haasteen aiheista. Parhaimmillaan osallistujia oli viikottain toistakymmentä, mutta loppua kohti osallistujia oli aina vähemmän ja Koirakuvahaaste kuivui kokoon. Vastaavanlaisia blogeja olen nähnyt silloin tällöin, mutta ne eivät ole eläneet paria haasteviikkoa kauempaa. Harmi, sillä mielelläni tällaiseen voisin osallistuakin. Tiedän, että facessa pyörii vastaavanlainen (tosin sekin vaikuttaa aika jämähtäneeltä ja kankealta), mutta jotenkin tuollainen sopii mielestäni paremmin blogimaailmaan.



Blogi siirtyi Neran myötä bloggeriin 2009 kesällä. Neran tullessa kuvioihin blogi alkoi painottua enimmäkseen treenihöpinöihin, mutta myös valokuvaus alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja tuosta blogista löytyykin jo ihan laadukkaita valokuvia.



Jälleen lauman kasvettua blogiosoitekin vaihtui ja alkuvuodesta 2013 olemme vaikuttaneet tässä nykyisessä osoitteessa. Nimi "Kehäketut" on kyllä täysin tuulesta tempaistu, kai siinä on olevinaan jonkinlaista ironiaa :D Toinen vaihtoehtoni oli mielikuvituksekas Kolme Koiraa, mutta se oli (onneksi) jo varattu...

Tämä nykyinen blogini toimii niin treenipäiväkirjana kuin arkistenkin kuulumisten kirjauspaikkana. Blogia tosiaan kirjoitan ikäänkuin itselleni. On mukava palata katsomaan kuinka paljon lunta oli tammikuussa 2014 tai milloin Se Jokin Tietty Juttu tapahtuikaan. Nykyään minulla on blogin lisäksi (alkeelliset) kotisivut kennelnimeäni varten, joten karsin jokin aika sitten blogin sivumäärää vähemmäksi. Jatkossa pentusuunnitelmat ja uutiset löytyvät kotareilta.



Millaisia blogeja sitten itse luen? Enimmäkseen lukulistaltani löytyy belgi- ja shelttiaiheisia blogeja, mutta jos blogi on ulkoasultaan laadukas, sitä päivitetään kohtuullisen usein ja aihealueet ovat kiinnostavia, en ole totaalisen roturasisti blogien suhteen. Pidän blogeista joissa on paljon kuvia, videoitakin (pliis, editoikaa videot, itse en ainakaan jaksa katsoa sensuroimattomia 10min treenipläjäyksiä), treeni- ja kisakertomuksia, mutta myös tavallista koirallisen ihmisen arkea iloineen ja suruineen.

Meidän blogiin on eksytty mm. hakusanoilla kinnersheltti. Hyvä, jos joku löytää vertaistukea/apua/tietoa kinnerviasta meidän blogin kautta. Muita hakusanoja ovat olleet mm. "noppa oulu", "zetan harjoittelu", "pentuja vrk 60" (suurin osa googlen kautta tänne eksyneet ovat löytäneet blogiini juuri kyseisen sanahaun kautta), "onnellinen koira" ja "agility irtoamisharjoitus" (pahoitteluni heille, jotka ovat agilityaiheisen postauksen toivossa tänne harhautuneet :D).

Päätän jaaritteluni aiheesta tähän ja lupaan palata blogin ääreen seuraavan kerran tiukan treeniraportin kera...! Jos tosiaan kaipaa lisää koira-aiheista luettavaa, niin tuolta ekasta linkistä luulisi löytyvän kaikille jotain.



2 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus! :) itsekin aloin ihan omaksi ilokseni bloggailla. On hyvä olla joku paikka, johon voi purkaa kaikki lukuisat koirakuvat ja kuulumiset, jotka eivät välttämättä kiinnosta työkavereita tms. Netin kauttaa ehkä tavoittaa ne, joita höpinät saattavat kiinnostaakin. Ja vaikkei tavoittaisikaan, on silti aina mukavaa itse lueskella omista kivoista kokemuksistaan koiransa kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä tuppaan täyttää facebookinkin suurimmaksi osaksi koira-aiheisilla jorinoilla, mutta blogissa sitten saa "avautua" joka aiheesta perusteellisesti :D Jotenkin tästä bloggauksesta on tullut niin sitkeä tapa kaikkien näiden blogivuosien jälkeen, että en varmaan osaisi olla ilmankaan.

      Poista