15. toukokuuta 2014

Two out of three aint bad

Viime tiistain tokotreeneistä minulle jäi vähän ärsyyntynyt fiilis päälimmäiseksi: Noppa haukahteli liikkeiden välissä ja vikisi paikallaolossa. Muutenkaan sen tekeminen ei ollut ihan parhainta mahdollista, virettä oli joko liikaa tai liian vähän. Syitä siihen en oikein osaa sanoa, mutta onhan niitä vaihtoehtoja: oltiin agilitykentällä esteiden vieressä, treeneissä oli paljon vieraita koiria, oma fiiliskään ei ollut ihan kohdillaan.

Minun pitäisi oppia paremmin reagoimaan huonoon vireeseen, niin omaan kuin koirankin, eikä pakolla jurruttaa liikkeitä ja tehdä hommasta ilotonta pakkopullaa. Varmaan lähestyvät kokeet vaikuttavat omaan tekemiseeni ja olemiseeni. Pitäisi vain ottaa treenit treeninä ja edetä tilanteen mukaan.

1v5kk

Myöhemmin treenejä miettiessäni huomasin hirveän paljon hyvääkin illan tokoissa: tehtiin hyvää hallintatreeniä, kun treenikaverit ottivat mm. luoksetuloa ihan vieressä. Vaikka Noppa vingahteli pariin kertaan paikkiksessa, niin se pysyi paikallaan sen kolme minuuttia mustan belgin vieressä (ja minulla oli tarkoitus ottaa vain minuutin lyhyt motivoiva paikkis). Jäävät ja luoksetulo olivat tosi hyvät, samoin hyppy.

Ensi viikon treeneihin otan mukaan aimo annoksen reipasta ja iloista fiilistä, lelupalkan ja palkkaan koiraa vain silloin, kun se tekee kaiken täysillä ja keskittyneenä. Jos vireessä/keskittymisessä on ongelmaa, niin sitten tehdään jotain muuta kuin mitä treeniohjelmassa lukee.



Eilen käytiin harjoittelemassa sunnuntain näyttelyä varten mätsärissä. Saara esitti Nopan ja mielestäni parivaljakon esiintyminen sujui ihan kivasti. Häntä ei noussut niin korkealle kuin mitä minun kanssani. Noppa sai sinisen nauhan, koska oli "liian iloinen". Hymynaama-arvostelussa saimme parhaat pisteet kaikissa kategorioissa: käyttäytyminen, esiintyminen, yleiskunto, turkki ym. Sinisten aikuisten kehässä Noppa sijoittui neljänneksi, joten saimme kotiin tuomisiakin, mm. pantaan laitettavan vilkkuvalon ja nameja.

Saara esittää Nopan sunnuntainakin, mikäli vain belgikehä ja shelttikehä ei mene pahasti päällekäin. Tulosta en lähde arvuuttelemaan, se voi tuon hännän kanssa olla mitä vain, mutta toivotaan, että esiintyminen sujuisi yhtä hyvin kuin harjoituksissakin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti