22. syyskuuta 2013

Rallykuskina

Viikonlopun teemana oli syysflunssan lisäksi uusi aluevaltaus nimeltään rally-toko. Olen rally-tokoilusta lukenut ja kuullut aikaisemminkin, mutta en ollut vielä päässyt käytännössä sitä kokeilemaan.Nyt siihen tuli oivallinen tilaisuus, kun KAS järjesti kaksipäiväisen rally-kurssin :)

Laji vaikuttaa hauskalta ja melko helpolta. Lauantaina minulla oli rallyparina Nera, jonka mielestä kaikki on nykyään niin hauskaa ja mahtavaa ja ihanaa... Tuntuu, että pikkubelgi ei oikein ole pysyä nahoissaan :D

Neran kanssa harjoiteltiin muutamaa alokasluokan liikettä ja voittajaluokan liikkeitä. Loppuun tehtiin lyhyt helppo rata. Neralle rento rally-toko tuntuu sopivan, joten eiköhän me jatketa lajin parissa ja ensi vuonna voisi käydä nuo alemmat luokat läpi kokeessa. Riippuu ihan siitä miten meillä tulee omassa seurassa rally-toko jatkumaan ensi keväänä ja miten kokeita on.

Sunnuntaina vuorossa oli Nopan rally-tokot. Jatkoimme siitä mihin eilen oltiin jääty ja harjoiteltiin mm. tällaisia liikkeitä:




Noppa oli mukavasti messissä, vaikka tässä nyt tulikin todella pitkää seuraamispätkää, esim. spiraalia tehdessä. Erinomaisesti Noppa kuitenkin seurasi mukana, paikka vain seilasi välillä liian eteen, joten palkkaukseen pitää kiinnittää huomiota.

Tuota pyörähdystä harjoiteltiin kosketuskepin avulla ja siinä Noppa kävi vähän lämpöisenä. Keppi jostain syystä kuumentaa sen tunteita :P Muuten Noppa malttoi pitää mölyt mahassaan liikkeitä tehdessään. Rataantutustumisen aikana (Noppa siis odottamassa kytkettynä) se vähän valitteli tylsyyttään vingahdusten muodossa.

Loppuun tehtiin kokeenomaisesti rata, missä palkkasin välillä (ei ole ihan reilua odottaa Nopan tekevän koko rataa pitkine seuraamisineen vielä palkatta) ja se meni oikein mainiosti. Itsellä kun ei ole vielä nuo rally-säännöt ihan hallussa, niin suurin pistemenetys tuli ohjaajan kämmistä, mutta lopputuloksena 88/100 ja kommenteissa luki: "Erinomainen kontakti ja iloista yhteistyötä" :) Hyvä Noppis!

"Me tykätään rally-tokosta...!"

Tästä on hyvä jatkaa molempien koirien kanssa ja ihan alkuun otetaan tavaksi harjoitella vaikka yhtä rallyliikettä viikoittain. Jadenkin aktivointiin sain monta hyvää ideaa rally-tokon liikkeistä :)

Pari kurssikaveria siinä kurssin päätteeksi halusivat moikata Noppaa ja ehdottivat, että lähtisin Nopan kanssa kaverikoiratoimintaan, kun se niin tykkää ihmisistä. Ikähän Nopalla ei riitä (pitää olla 2-vuotta), mutta kyllä innostuin ajatuksesta. Perehdytään aiheeseen tarkemmin sitten, kun se on iän puolesta ajankohtaista.





2 kommenttia:

  1. Rally on kyllä kivan oloinen laji, mehän käytiin edelliskesänä reenailemassa sitä viikoittain. Tällä hetkellä rallyillaan huvin vuoksi ihan keskenämme, mutta olen kyllä harkinnut, josko lähtisi möllikisoihin katsomaan millaista tuo kisatouhu on - mähän en ole ikinä käynyt Tuiskun kanssa missään kisoissa tms.

    Nera on muuten edelleen aika säälittävän näköinen tuon olemattoman turkkinsa kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olet Harry Pottereita nähnyt, niin Nera muistuttaa vähän sitä Dobbya tällä hetkellä ;) Ehkä se ens keväällä muistuttaa taas enempi itseään...!

      Täällä on tulossa rallykisat marraskuussa, ja ajattelin mennä katsomaan. Sellainen fiilis, että eroaa paljonkin tokokokeista, joten kiva mennä ihan ilman koiraa ensimmäistä kertaa vakoilemaan meininkiä. Möllikisoja suosittelen lämpimästi ja rally tosiaan on hauskaa puuhaa :)

      Poista