13. syyskuuta 2013

Putket suoriksi

Maanantaina pääsi juoksu-Noppa juoksentelemaan agilitykentälle, kun käytiin treenaamassa Lyyli-sheltin + omistajansa kera. Nopan kanssa otin takaakiertoja ja takaaleikkauksia lyhyillä radanpätkillä ja erikseen otettiin puomia. Päätin luopua ajatuksesta "juoksukontaktit" ihan suosiolla: Nopasta tulee niin hirvittävän nopea, ettei mulla ole toivoakaan pysyä sen vauhdissa juoksukontakteilla. Eli aloitetaan/jatketaan 2o2o-treeneillä.

Tiistaina oli Neran vuoro liitää ohjatuissa. Pidettiin rimat 30cm vielä ja tehtiin lyhyttä rataa, jossa pääpaino oli takaaleikkauksilla. Nera oli ihan fiiliksissä ja meni lujaa. Se ei ole uutta, että Nera irtoaa äärimmäisen hyvin putkiin, mutta nyt se irtosi tosi kivasti hypyillekin ja oli kuulolla.


Mahti ratapiirros :D Onneksi mulla on niin vähän lukijoita, ettei tarvitse hävetä ;) Vois katsella niitä ilmaisia (?) ratapiirrosohjelmia netistä. Toki noissa Paintin töherryksissä on oma viehätyksensä...

Ykköseste oli muuri ja koiraa piti ohjata oikealta ja takaaleikkaus joko 3. esteellä tai putkella. Nerahan irtoaa tuollaisella suoralla suoraan putkeen, eli tuossa saa juosta. Vitosesteellä piti taas takaaleikata. Nera irtosi todella hyvin viitoselle ja teki tiukat käännökset kuutosella, vetäen putken suoraksi seiskahypyltä tullessaan :D Vauhtia siis riitti. 9. este oli itselleni ohjauksellisesti hankalin – tai siis siitä sulava jatko kympille, mutta muutamalla toistolla saatiin jonkinlaista sulavuutta siihenkin.

Todella kiva, että päästiin ryhmään, jossa saadaan harjoitella tekniikkaa näin kattavasti. Taitavampi ohjaaja kisaisi jo Neran kanssa, mutta minä tarvitsen vielä treeniä. Tosin tämän viikonlopun seuramestiksiin olisin ilmoittautunut mölleihin, jos Neran lihasjumit olisivat jo helpottaneet.

Tänään Laura kävi hieromassa Neran ja edistystä on tapahtunut kovastikin. Kireyttä oli enemmän etupäässä, minkä ajattelin johtuvan agitreeneistä ja aloin miettiä Neran hyppytyyliä. Joku hyppytekniikkakurssi vois olla ihan paikallaan. Neran oikea puoli on muutenkin lihaksikkaampi kuin toinen puoli. Aloitamme Neran kanssa pyöräilyn niin, että Nera saa ravata vierellä (toivon mukaan enimmäkseen pientareen puolella, niin tassut säästyy). Jospa siitä tulisi lihaksiakin tasaisemmin.



Ensiviikolla meillä onkin luvassa agilityn ja tokon lisäksi rallytokon viikonloppukurssi. Pitää katsoa kumpi lähtee kursseilemaan Noppa vai Nera. Riippuu siitä millä mallilla Nopan juoksu on.


2 kommenttia:

  1. Nopasta on kasvanut hurjan kaunis typykkä! <3 Ootteko liimanneet korvia vai taittuivatko itsekseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ollaan liimattu ja tälläkin hetkellä ne on liimassa, kun kuulemma juoksun aikaan yleensä tahtovat nousta helposti pystyyn :) Omaan makuuni Nopalla on hiukan liian kevyet korvat, joten toivottavasti ne nyt tällä liimauksella asettuisivat. Ja omastakin mielestäni Noppa on aika näpsäkän näköinen typsykkä :)

      Poista