20. syyskuuta 2013

Kuinka kaukana kuu on maasta?

Syksy on muuten ihan mukavaa aikaa, mutta olen onnistunut sairastumaan jo toiseen syysflunssaan näin lyhyen ajan sisällä :/ Tarkoitus oli käydä treenailemassa valsseja hallilla, mutta jää nyt ensi viikkoon.

Tänään käytiin kuitenkin tokoilemassa Nopan kanssa ohjatuissa, vaikka kovasti arvoinkin jaksanko lähteä. Jaksoin, selvisin hengissä ja kannatti lähteä. Noppa ei olekaan ollut ohjatuissa tokotreeneissä sitten kesäkuun alkeiskurssin jälkeen, joten odotin mielenkiinnolla käykö pikkukamu kuinka lämpöisenä. Yllätyksekseni selvittiin vain muutamalla haukahduksella ja murahduksella :) Noppa kiihtyy sivulletulosta ja siinä siltä pääsee muutama ärräpää aina välillä. Pari kertaa se haukahti komentaakseen minua. Muuten malttoi olla kunnolla ja kovasta häiriöstä huolimatta teki hienosti hommia :)

Aloitettiin sivulletulosta ja perusasennosta, mistä otettiin sitten seuraamista ja seuraamisen nopeuden vaihtelua. Noppa ennakoi hitaassa kävelyssä liikkeestä maahanmenoa. Nopeassa kävelyssä se pysyi hyvin mukana, eikä edes kuumunut. Seuraaminen oli muutenkin näpsäkkää ja käännökset sujuvia. Hieman edisti välillä, joten pitää vaihdella palkkasuuntaa useammin. Perusasennot olivat hyviä.

Sitten otettiin luoksepäästävyys, jossa ei oikein peppu tahtonut pysyä maassa, kun oli niin innoissaan kouluttajasta (vanha kamumme Pamu). Lisää treeniä vaan, johan se kesälläkin sujui muutaman toiston jälkeen. Luoksepäästävyyden jälkeen otettiin paikallaolo. Otin 2min, kävin välillä palkkaamassa ja todella kovaa häiriötä aiheutti vierustoverina ollut levoton ja nuori labbisuros, jonka ohjaaja (pitkä tummiin pukeutunut mies) kävi kokoajan palkkaamassa ja käskyttämässä koiraa. Hienosti Noppa sinnitteli paikoillaan :)

Paikkiksen jälkeen treenattiin jääviä itseksemme. Maahanmeno oli huippuhieno ilman mitään apuja, seisomisessa käytin käsiapua. Hyvällä mallilla ovat molemmat liikkeet.

Loppuun hyppyä. Tokohyppyä ollaan treenattu kerran aikaisemmin, joten otin vain namikupille hypyn ja tavoitteena oli, että koira irtoaa kaukaa ja vauhdikkaasti hypylle. Niin se myös teki. Opetan koko liikkeen paloissa, seuraavalla kerralla harjoitellaan esteen takana seisomista.

Treeneistä jäi hyvä mieli ja tiedän mihin keskitytään syksyn ajan: mielentilaan ja palkkaukseen.

Syksyn tavoitteita meille mietin muutenkin ja ajattelin ne kirjoittaa ylös. Tavoitteet antavat kummasti motivaatiota :)

Nopalla  tavoitteena on tokossa ALO-liikkeiden varmaksi saaminen ja maltin kehittäminen/ylivireen välttäminen. Harjoitellaan myös nouto valmiiksi AVO:a silmällä pitäen ja muita ylempien luokkien liikkeitä vaihtelun vuoksi.

Agissa opetellaan ohjauskuvioita ja kontaktiesteet ja nimenomaan 2o2o. Pujottelun jätän kevään projektiksi.

Neralle syykauden tavoitteet on piilopaikallaolon varmaksi saaminen ja treeneissä hyvä vire/mielentila niin ohjaajalla kuin koirallakin. Agilityssa tavoitteet ovat ohjauspuolella: toivon edistyväni kovasti syksyn aikana. Neran kanssa projektina on juoksukontaktit ja itsenäisempi pujottelu/eri kulmat kepeille. Kepit meiltä löytyy mökiltäkin, joten nyt pitäisi harjoitella ennen kuin on lunta maassa...! :D



2 kommenttia:

  1. Flunssa on inhottava, varsinkin näin syksyllä... olen jo kaksi flunssaa sairastanut tälle alksu syksyä :-(

    Päästään Tildan kanssa jatkamaan agilityssä, maanantainan kyllä jännittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pääsette Tildan kanssa aksaamaan :) Mää odottelen jo innolla kevättä, kun Noppakin pääsee aloittamaan ohjatut agitreenit – siihen asti treenataan itseksemme ja nautitaan agista Neran kanssa...!

      Poista