6. kesäkuuta 2013

Tokon alkeita opiskelemassa

Noppa pääsi tänään tokon alkeiskurssille ensimmäistä kertaa, kun viime kerralla ei päästy mukaan.

Harjoiteltiin sivulletuloa, joka sujuu jo tosi hyvin ja seuraamisen alkeita imuttamalla ja kosketuskepin avulla. Ohjelmassa oli myös liikkeestä maahanmeno ja seisominen niin, että ohjaaja peruutti koiran edessä. Lopuksi harjoiteltiin luoksetuloa.


Hirmukivasti Noppa jaksoi taas tokoilla, vaikka aikaisemmin tänään leikki monta tuntia Hikka-sheltin kanssa ja kävi uimassakin ekaa kertaa elämässään. Alussa innostus meni vähän tohottamisen ja piippaamisen puolelle, mutta Noppa rauhoittui heti, kun päästiin tekemään liikkeitä. Kouluttaja kommentoikin, että mieluummin saa olla yli-innokas kuin innoton, ja reippaasta ja sosiaalisesta luonteestaankin Noppa sai kehuja taas.


Ensiviikolla jatketaan ja kotiläksynä on liikkeestä maahanmeno.

Noppa täytti eilen 6kk ja tänään otettiin taas mittanauha esille. Säkää Nopalla on nyt 36cm. Tuskinpa se tuosta enää kovin paljoa kasvaa, koska kasvu on jo hidastunut selkeästi.


Neran pentuja kävin katsomassa eilen ja tänään. Pennut ja emo voivat hyvin, kaikki pennut ovat virkeitä ja elinvoimaisia. Uusia kuvia otetaan varmaan viikottain, niin näkee pentujen kehityksen. Kunhan ne sitten lähtevät liikkeelle, niin kuviakin tulee otettua enemmän – tällä hetkellähän ne vain nukkuvat ja syövät :)

Tara 13-v ja Jade 7-v

Jos olet omaa mustaa harrastuskaveria vailla, niin pentutiedustelut voi laittaa osoitteeseen: taigadoos@gmail.com :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti