19. syyskuuta 2015

RTK1 Noppa

"Projekti RTK1" on nyt viety loppuun: tänään saimme kolmannesta kokeestamme sen kolmannen hyväksytyn tuloksen ja näin ollen koulutustunnuksen RTK1. Pisteitä saatiin kasaan 88/100 ja sijoitus 4/16. Hiukan harmitti tuo, että jäätiin niukasti palkintopallilta... :D

Minua jännitti taas koepaikalla jotenkin erityisen paljon. Itse suoritus oli nopeasti ohi, mikä on mielestäni rallytokon parhaimpia puolia, mutta se odottelu ulkona kylmässä ja viime hetken paniikkitreenailut saivat minut vähän turhan koomailevaksi ja jäykisteleväksi. Noppa ehkä hieman reagoi tähän, mutta koska radalta löytyi sekä spiraali, että pujottelu, Noppis nosti vireen itse aika lailla kohdilleen. Pientä murinaa tiukoissa käännöksissä, mutta pakka pysyi kasassa. Onneksi radalla ei ollut juoksuosuutta...!

Pistevähennyksiin tuli yksi 10 pisteen liikevirhe ja kaksi pikkumokaa Nopalta.


Ensimmäisen kyltin istuminen tuli niin nopeasti, että Noppa korjasi itse perusasennon paremmaksi. Siitä -1 pistettä. Kolmoskyltillä (peruuttaminen) osasin kerrankin laskea kolmeen, mutta tuomari tulkitsi askeleet liian lyhyiksi. Mielestäni otin sen vähintään jalkaterän verran pakkia joka askeleella, mutta kokeen jälkeen tuomari demonstroi askeleet (koska monelle oli tullut tässä virheitä) ja harppoi melkoisia loikkia taaksepäin. Mielenkiintoista aavistuksen turhauttavalla tavalla. Tokossa eteenpäin kolme askelta olisin ottanut juuri samanlaisilla askelilla. No siitä se klassinen -10 pistettä jokatapauksessa.

9. kyltillä Noppa tuli eteen vinoon, -1 pistettä. Eteenistumiset sillä on muutenkin heikkoja, koska en treenaa niitä juuri koskaan. Tätä koettakin varten harjoittelin pari kertaa ja lähinnä saksalaista ja tuota eteentuloa, ja käytiin kertaalleen hallilla katsomassa kylttejä, ettei niitä kokeessa tarvitsisi ihmetellä.

Noppa teki ihan perusnätin setin. Kommenteissa luki "hyvää yhteistyötä", ei muuta. Lyhyestä virsi kaunis. Siihen nähden miten koomassa suoritin radan, niin Noppa oli mainiosti kartalla. Hyvä Noppis :)


En tiedä milloin käydään kokeilemassa AVO-luokkaa. Alunperin olin ajatellut ilmoittaa Nopan marraskuun kisaan, mutta tällä hetkellä rallyinspis on kadoksissa. Katsellaan josko inspis palaisi ennen ilmoajan alkamista. Nyt tahkotaan tokoa, mikä on minulle mieluisampaa (ja aivoilleni loogisempaa) puuhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti