10. syyskuuta 2015

Hakuhauskaa

Neran kanssa tänä kesänä päästiin pari kertaa hakuilemaan ja toivon mukaan ehdittäisiin vielä tälle syksyäkin muutamiin harkkoihin mukaan. Haku on hauska harrastus. Harmittavasti vain hieman hankalaa autottomalle, joten näillänäkymin hakuilu on meille edelleen tällainen satunnainen hauskuutus.

Nerppu on ihan liekeissä hakumetsässä. Kurssin kouluttaja sanoikin, että tässä on sulla hyvä hakukoira, luonnonlahjakkuus. Harmi kyllä Neran jalka estää tavoitteellisemman harkkaamisen ja esim. pk-tottiksen hyppyä ja A-estettä ei tuolla koivella tehdä. Tai Nera kyllä tekisi, mutta loukkaantumisriski on mielestäni turhan suuri. Onneksi koira nauttii itse tekemisestä, ja todennäköisesti itsekin olen treeneissä rennompi ilman sen kummempia tavoitteita.


Viime kerralla otettiin Neralle viisi ukkoa. Tyyli oli edelleen sama, eli tehtiin haamuja. Nera etenee maalimiehille suoraan ja todellakin vauhdilla. Se myös viihtyy maalimiehen luona ja tulee takaisin keskiviivalle kutsuttaessa yhtä hirveällä vauhdilla kuin lähteekin. Maalimiehet palkkasivat Neraa namirasialla, ja kävelivät Neran kanssa sitä palkaten keskiviivan suuntaisesti, mistä sitten kutsuin sen takaisin.

Itse näkisin, että järkevä tapa jatkaa tästä olisi tehdä edelleen pari ensimmäistä maalimiestä haamuilla niin, että koiraa käytetään katsomassa haamut ja viedään hetkeksi pois, minkä jälkeen tullaan takaisin hakualueelle ja lähdetään etsimään ukkoa. Mutta en ole mikään hakuexpertti, joten ehkä kysyn vielä treenikavereiden mielipidettä suunnitelmastani. Jokatapauksessa haluan, että Nera käyttää enemmän nenäänsä. Nytkin maalimiehet ovat olleet piilossa, mutta umpipiiloja ei olla vielä kokeiltu.

Ilmaisuakin voisi ehkä miettiä, mutta tämän syksyn projekti se tuskin on. Katsellaan josko hakuilut jossain vaiheessa vielä jatkuvat ja mietitään ilmaisua sitten. Varmaan se rullailmaisu olisi, vaikka ehkä Nerasta saisi ääntäkin irti :)


Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy Neran uusi harvahampaisempi lookki. En muista olenko täällä blogissa edes maininnut, että kävimme noin kuukausi takaperin poistattamassa Nerpulta kolme alaetuhammasta, jotka olivat ottaneet sen verran osumaa, että alkoivat heilua. Muuten Nerpun hammaskalusto oli eläinlääkärin mukaan moitteettomassa kunnossa :)





2 kommenttia:

  1. Haku on kyllä tosi kivaa :) Etenkin tuo hyppy meitäkin hirvityttää vaikka Namu onkin terve paikoistaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se metrin hyppy terveen koiran kanssa paha ole, kunhan hyppytekniikka on kunnossa :) Aksapuolellahan järjestävät paljon nuita hyppytekniikka kursseja, joissa pk-puolenkin harrastajat käyvät opettelemassa koiralle sopivimman tekniikan.

      Poista