27. tammikuuta 2015

Aktiivinen paikallaolo?

Eilen sain tsempattua itseni raahustamaan lumipyryssä tokon vapaavuorolle Nopan kanssa. Lunta satoi vaakatasossa, eikä aura-auto ollut käynyt pyöräteitä putsaamassa, joten parin kilometrin matka hallille kävi ihan kuntoilusta. Hyvä silti, että lähdettiin, saatiin kivat häiriötreenit alle.

Tein meille tarkan treenisuunnitelman, jota onnistuinkin noudattamaan hyvin. Jos fiilis ei ole ihan kohdillaan, on aivan turha mennä hallille ihmettelemään mitä sitä tekis. Parempi tehdä tarkat suunnitelmat valmiiksi. Pitäisikin nyt tehdä taas päivittäinen treeniohjelma, että saadaan ennen koetta kaikki liikkeet hiottua mallilleen.

Aloitettiin kontaktilla ja seuraamisen liikkeelle lähdöillä kosketuskepin avulla. Hallissa treenaili myös nuori uroskoira, joka haukkui aina hallille tulijat, joten saatiin hyvää häiriötreeniä.

Noppa oli ihan kivassa vireessä, hieman se ihmetteli muita treenikavereita pitkän tauon jälkeen, mutta pysyi hyvin kuulolla ja teki mukavasti hommia. Mitään ihmeellistä meillä ei ohjelmassa ollutkaan, halusin tehdä lähinnä kontaktia vahvistavaa treeniä, joten leikittiin jääviä istu-seiso-maahan vaihdoilla pyörähdyksen kautta ja loppuun otettiin parin minuutin paikkis.

Paikkiksessa Nopan pää pyöri ja se tarkkaili koko ajan mitä hallilla tapahtuu. Minuun se ei juurikaan vilkaissut. Ei se nouse, mutta en tykkää sen levottomasta olemuksesta. Haluaisin paikkiksessa, että koiran mielenkiinto pysyy minussa ja tulevassa mahtavassa palkassa, ts. haluaisin paikkiksen olevan aktiivinen liike. Tätä pitää nyt lähteä rakentelemaan eri tavalla. Positiivista on se, että Noppa tosiaan pysyy paikallaan häiriöistä huolimatta, mutta se tunnetila... Pitääpä lukaista netistä ja tokokirjoista vinkkejä. Oma mutuni on, että paikkista pitää lyhentää, etäisyyttä pitää lyhentää ja liikkeestä pitäisi saada jotenkin ennalta-arvaamaton koiralle (odottamaton palkkaus tms.).Muillekin vinkkinä, että hyviä tokoaiheisia artikkeleita löytyy esim. täältä.

Myös ensiviikolla on tarkoitus käydä tokon vapiksella ja sitten meillä alkaakin ohjatut treenit. Ai niin ja niitä rallytokojuttujakin pitäisi harjoitella, kun olen kerran kokeeseenkin ilmottautunut :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti