13. joulukuuta 2013

Nopportunistin tokoiluturinat

Tänään olikin kivat ja tehokkaat treenit, kun paikalla oli vain kolme tokoilijaa. Ehdittiin katsoa Pamu-koutsin kanssa monta liikettä ja ehdin tulla tuskallisen tietoiseksi omista maneereistani ;) Ei vaan juuri sen takiahan me ohjatuissa treeneissä käydäänkin, aina ei itse hoksaa kaikkea.

Noppa oli oivassa vireessä, vaikka ruudussa se vähän haukahtelikin. Ruutu oli ensimmäinen liike, mitä katsottiin ja siinä jatketaan samalla linjalla, eli kestävyyttä ja palkkaakin joutuu hetken odottamaan.

Ruudun jälkeen seuraamista, joka oli kauttaaltaan aika hyvää. Noppa toisinaan edistää ja siihen ongelmaan olisi pitänyt puuttua, mutta eihän se nyt tietenkään edistänyt. Edistämisongelmaan saatiin kuitenkin vinkiksi ottaa  äkkinäisiä sivuaskeleita, jos koira edistää ja jos se itse korjaa paikan, se saa palkan siitä.

Seuraamisen jälkeen otin pari paikallaoloa istuen ja yhden noin minuutin paikkiksen maaten. Hallin pohja on niin kylmä, että en siellä viitsi näin talvisin pitkiä paikallaoloja ottaa. Noppa-parkakin on ihan karvaton vielä...!

Sitten tsekattiin jäävät. Seisomisessa harjoitellaan paikoillaan seisomista namialustan edessä niin, että itse kierrän koiraa ja pysähtelen, vapautus namialustalle vaihtelevasti eri paikoista. Liikkeessä maahanmeno oli ihan jees.

Loppuun leikittiin patukalla ja otettiin nopeita seisahduksia ja maahanmenoja, ja sitten suunnattiin kotiin. Ensiviikon treenit ovatkin sitten tämän kauden viimeiset ohjatut tokot meille ja jäädään joulutauolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti