20. joulukuuta 2013

Mennyttä ja tulevaa

Ensi vuonna treenataan aksaa ja tokoa, ja toivottavasti jossain välissä ehditään perehtyä paremmin rallytokoonkin.

Neran kanssa pääpaino tulee olemaan agilityssa. Toiveena on päästä korkkaamaan kisat alkukeväästä ja kilpailulisenssi pitäisi ensi vuodelle laittaa jo. Huh, jännittää jo ajatuskin :D


Tämä vuosi meni Neran pentuprojektin parissa ja pennuista palautumiseen. Syksyn aikana ehdittiin aksata ja yksi vuoden tavoitteista saavutettiinkin, eli saatiin kepit mukavalle mallille. Vielä tarvii harjoitella erilaisia kulmia kepeille ja itsenäisyyttä lisää, mutta huikeasti ollaan edistytty.

Ohjaajakin on editystynyt :) Ei se vieläkään omalta osaltani erityisen sulavaa ja sujuvaa menoa ole, mutta minulla on hetkeni :P Ensi vuodelta toivon, että opin paremmaksi ohjaajaksi ja lukemaan rataa paremmin. Rintamasuunnan kun muistaisi aina ja sen, että pitää viedä ohjaus loppuun asti.

Tokoiluakin olisi tarkoitus jatkaa. Piilopaikallaolo pitäisi saada häiriössä varmaksi (ja jos tosiaan treenaisikin sitä), niin AVO-koetta voisimme lähteä kokeilemaan. Pk-puolella tehdään jälkiä, esineruutua ja jos jonkinlainen tottisinnostus iskee, niin yritämme sitä koulariakin mahdollisesti tavoitella loppukesästä.

Joku KV-näyttelykin olisi mukava Neran kanssa käydä, mutta se alkaa pikkuhiljaa olla näyttävässä turkissa, joten kesällä taas turkkia ei ole. Katsellaan. Pitää miettiä myös jos syksyllä olisi varaa tehdä näyttelyreissu Norjan puolelle.



Nopan kanssa kaikki tavoitteet ovat toteutuneet tälle vuodelle: tokon alkeet ja agilityyn tutustuminen, check! Tokossa Noppa on varsin pätevä jo ja kunhan häiriökestävyyttä tulee lisää, niin ensi vuonna suunnataan kokeisiin. Sitä en osaa sanoa lähdetäänkö hakemaan koularia vai olisiko mahdollisesti AVO-luokan korkkauskin edessä, katsotaan miten edistytään ja miten kokeet sujuvat :)

Noppa aloittaa myös agilityn alkeiskurssin tammikuun lopulla. Sillä on aikalailla alkeistason agility hanskassa, mutta tuo kurssi onkin enemmän minua varten. Jospa siellä paneuduttaisiin perinpohjin erilaisiin ohjauskuvioihin :)



Noppa on muutenkin hyvin erilainen ohjattava kuin Nera. Se kuumuu nopeasti ja turhautuu, jos ohjaan epäselvästi. Se on myös paljon nopeampi kuin Nera, joten sillä saralla haasteita tulee riittämään. Agilityssa meillä ei Nopan kanssa ole muita tavoitteita ensi vuodelle kuin kontaktien ja sujuvan yhteistyön opettelu. En usko, että starttaamme virallisissa ensi vuoden puolella.

Nopalla on myös luustokuvaukset edessä alkukeväästä. Odottelemme toisen juoksun alta pois ensin.


Jaden kanssa harjoitellaan erilaisia temppuja ja tarkoitus olisi kuvata sitten videolle koko temppusarja jossain vaiheessa, itselleni muistoksi ja muille hauskuutukseksi. Jadelle, ja tietysti kaikille koirille, toivon tervettä vuotta ja erityisen vähän ell-käyntejä! :)


Neran pennuille kuuluu hyvää ja omistajat tuntuvat olevan pentuihinsa tyytyväisiä. FB:n kautta olen saanut lukea kuulumisia ja paljon kuviakin on tullut. Tammikuun puolella pennuille tulee 7kk täyteen ja muutama onkin jo pentuluokkaan menossa näyttelyihin. Peukutuksia kaikille kakaroille kaikkiin harrastuksiin ja tavalliseen arkeenkin :)

Neralle on todennäköisesti tulossa vielä toinen pentue, mutta siitä lisää myöhemmin. Jos alustavat suunnitelmat kiinnostavat, niin sähköpostia voi laittaa osoitteeseen bellabambina06 @ gmail.com (poista välit). Riippuu ihan Neran juoksukierrosta, että milloin pentusia olisi tulossa, mutta todennäköisin ajankohta on keväällä 2015.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti