6. marraskuuta 2013

Saksalaista ja supisuomalaista

Tänään Nerpun kanssa agilitytreeneissä oli tekniikkaharjoituksia. Ohjelmassa oli saksalaista, valssia ja twisteriä.

Saksalainen oli terminä tuttu, mutta twisteri ihan uusi juttu.


Sain twisterin onnistumaan tuossa kakkosesteellä (ideana, että koira kääntyy mahdollisimman tiukasti ja läheltä estettä), mutta valssi 3-hypyllä sitten tökki. Vein Neran liian lähelle estettä ja näin ollen olin turhan edessä valssia varten, ja Nera hyppäsi takaisin saman hypyn.

Saksalaisessa mulla alkuun tökki niinkin helppo juttu kuin takaakierto. Vaadittiin muutama toisto ennen kuin tajusin miksi Nera ei lähtenyt kiertämään estettä. Taas se vanha helmasyntini, eli seisoin paikoillani, enkä ollut itse liikkeessä. Heti kun olin itse liikkeessä, takaakierto sujui entiseen malliin.

Tässä saksalaisen sijaan tein onnistuneita persjättöjä useampia ennen kuin tajusin homman idean. Liikkeelle lähdettiin siis tuosta (haaleasta) X-merkistä ja saksalainen piti vääntää ykkös- ja kakkoshypyn väliin.


Valssitreeni oli melko helppo, mutta noitakin on hyvä ottaa aina välillä. Tässä meinasin jättää kääntymättä tarpeeksi ajoissa ja koira eteni liikaa 4-hypyltä. Se rintamasuunta...


Noppa pääsi tänään tokoilemaan kera parin kaverin. Viime perjantaina treenit jäi väliin, niin tokoillaan tällä viikolla sitten senkin edestä :)


Aikaisemmin tällä viikolla treenattiin mm. ruutua, jossa ollaan edistytty hurjasti. Tänään treenisuunnitelmassa oli liikkeestä seisomista, lyhyitä paikallaoloja istuen ja maaten, seuraamista ja hyppyä.

Seuraamisessa Nopan mopo tahtoo vähän keulia ja se paikka seilaa turhan eteen. Perjantain treeneihin pitää kaivaa kosketuskeppi esille ja muistutella siitä oikeasta paikasta. Muuten kaikki liikkeet sujuivat hyvin ja paikallaoloihin olen erityisen tyytyväinen, koska niissä oli melko kova häiriö (treenikaveri leikitti mustaa belgiään samaan aikaan). Hyvä Noppis :)


Eilen saatiin hetkeksi lumikerros maahan, mutta tätä kirjoittaessani sataa jälleen kerran ja vaihteeksi vettä ja valkoinen maa on muisto vain :P



4 kommenttia:

  1. Tulin heti kateelliseksi lumesta, kun näin tuon lumikuonokuvan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosi lyhytaikainen ilo taas, päivän verran pysyivät maassa, mutta jospa se kohtapuolin sataisi se ihan pysyvä lumi maahan - kirkastuisi vähän säätkin :)

      Poista
  2. Voi lumi <3 Ja musta on joka kerta niin hassua ja ihanaa, kun luen sun blogista Noppiksesta. Kun se Noppis asuu meillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläpä :D

      Nopalla on monta lempinimeä, mutta tuo Noppis taitaa olla se yleisin mitä käytetään. Meidän iskä sanoo Noppaa Nopsaksi; alkuun, koska luuli sen olevan Nopan oikea nimi ja nykyään siksi, koska nimi kuvaa Noppaa niin hyvin :D

      Poista