10. joulukuuta 2014

Toko = hauskaa

Eiliset tokotreenit muistuttivat taas siitä, että toko on superhauskaa. Marraskuu meni ohi sairastellessa ja muissa kiireissä, eikä juuri ehditty treenaamaan. Jonkinlainen tokoväsymys vaivasi viime viikonkin ohjatuissa treeneissä: ohjaaja oli ihan unessa ja haahuili harjoitukset läpi. Koiralla riitti virtaa, mutta en saanut sitä oikein järkevästi kanavoitua, vaikka ihan ok treenit vedettiinkin. Kummallakaan ei tainnut vain olla mitenkään ylettömän hauskaa, lipsahti vähän suorittamisen puolelle.

Eilen päätin, että treeneistä tulee paitsi hirmutehokkaat täsmätreenit, niin myös hauskat treenit. Ei mitään turhaa luppoaikaa miettien mitä tehtäis omaa suoritusvuoroa odotellessa, vaan treenisuunnitelma taukoineen kaikkineen.


Ohjatusti treenattiin jäävät, paikallaolo ja hyppy. Niiden välissä otettiin istu-maahan-seiso–leikkiä, kontaktia, sivulletulon hiomista kosketuskepin kanssa, seuraamispätkiä, kaukokäskyjä.

Jäävät oli varsin näpsäkät. Seuraamisessa vähän keuli ja pärisi. Pysähtyi nopeasti ja näyttävästi, kuulemma melkein hypähti seisomiseen jäädessäänkin :D

Paikkisessa otettiin minuutin istuen paikallaolo, kävin palkkaamassa välillä. Paikkamakuu oli kolme minuuttia, kävin palkkaamassa minuutin välein. Kuten koutsillekin sanoin, haluan luoda paikkikseen hyvän ja rauhallisen mielentilan ja sitä nyt treenataan ennen seuraavaa koetta. Teknisesti tämä koira osaa paljon, mutta sen täydellisen vireen ja mielentilan hakemisessa saadaan tehdä vielä hommia. Kiire ei ole minnekään, kun tavoitteet on selvät.

Eiliset paikkikset olivatkin todella hyvät. Kerran Noppa vähän haisteli maata, mutta muuten oli tarkkaavaisena.



Hyppyä otettiin namialustalla. Hypystäkin taas luvattoman pitkä tauko. Se on sellainen liike, jonka Noppa osaa, mutta ennen koetta sille täytyy hinkata ja jankata hyppyvarmuus useamman toiston sarjalla.

Omatoimisesti leikittiin istu-maahan-seiso–leikkiä. Noppa sai tehdä asennonvaihtoja peruutuksen, ympäripyörähdyksen ja luoksetulon kautta. Tämä on erinomainen leikki jäävien ja luoksetulon stoppien vahvistamiseen. Se on ennalta-arvaamaton ja ainakin Nopasta tosi hauska. Vähän liiankin hauska ehkä :D

Sitten hiottiin nopeaa ja tarkkaa sivulletuloa kosketuskepin avulla. Siinä meinasi Nopalla jo tunteet kuumentua, mutta hyvin se kokosi itsensä. Sivulletulotreenistä jatkettiin seuraamiseen ja tekipä pikkukoira taas ihan jäätävää settiä.

Loppuun otettiin kaukoja leikinomaisesti. Ja ihan takuulla molemmilla oli hauskaa.


Kotona Noppa sai hirveät hepulit ja juoksi röhköpossulelu suussa ympäri kämppää ennen simahtamistaan. Taisi olla ihan tyytyväinen illan antiin... :)




2 kommenttia:

  1. ihana kuvitus, varsinkin tää viimeinen hymy <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noppa on ilmeikäs kaveri :) Nämä kuvat ovat tammikuulta, tällä hetkellä täällä on sateisen harmaata ja märkää, ja lumesta saa vain haaveilla...!

      Poista