9. tammikuuta 2014

Yksi sairaskertomus

Nera liukastui jäisellä mökkipihalla joulupäivänä. Kävimme välipäivinä röntgenkuvissa, missä näkyi vasemman takajalan kinteereen sisäsiteissä sivusiderepeämä. Jalka lastoitettiin ja jäätiin odottamaan leikkausta, joka oli tänään aamulla.

Leikkaus oli sujunut hyvin, eikä kintereessä onneksi ollut mitään muuta vialla kuin tuo sivusiderepeämä. Kintereeseen laitettiin ruuvit, joiden väliin pujotettiin jonkinlaista siimaa repeytynyttä sivusidettä korvaamaan. Toipilasaika on noin kahdeksan viikkoa, jolloin koira saa ulkoilla vain kytkettynä. Kahden viikon päästä on tikkien poisto, neljän viikon päästä kontrollikäynti, jolloin otetaan myös uudet röntgenkuvat. Sen jälkeen alkaa varsinainen kuntoutus, johon kuuluu fysioterapiaa ja uimista.

Neran jalan pitäisi toipua ennalleen. Agilityn jätämme haikein mielin pois treeniohjelmasta, mutta kunhan kuntoutus edistyy, tulemme korvaamaan agilityn muilla aktiviteeteilla. Tokon pariin palataan ainakin ja rallytokoon perehdytään tarkemmin. Nyt ja oikeastaan koko kevään tärkein projekti on kuitenkin jalan kuntoutus ja tavalliseen arkeen palaaminen.


Meillä oli mukana hemmetin huonoa tuuria paskamaisten kelien lisäksi. Jos talvet ovat jatkossakin täällä aina tällaisia, niin nämä muuttavat joko tarpeeksi etelään tai tarpeeksi pohjoiseen! :/




4 kommenttia:

  1. Voi kuinka harmi, eikö agilityä voi siis voi enää ollenkaan harrastaa? :/ Pikaista paranemista Neralle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agilityssa kintereisiin kohdistuu kova rasitus hyppyjen ponnistusvaiheessa ja koska Neralla jää pysyvästi nuo ruuvit tuonne kintereeseen, niin aktiivinen agilityharrastus ei enää sille sovellu :/

      On todella harmittavaa, että näin kävi, kyseessä kuitenkin nuori koira, jolla olisi ollut vielä pitkä kisaura edessä ja me molemmat tykättiin lajista tosi paljon, mutta nyt on tärkeintä, että saadaan koipi kuntoon :)

      Poista
  2. Nämä vaihtelevat kelit ovat olleet tosi haastavia ulkoilukelejä. Meilläkin molemmat koirat luikastelleet, mutta mitään haaveria ei onneksi ole sattunut. Itse ostin itsellen IceBug -kengät, kun ulkoilukerrat alkoivat ahdistamaan liukkauden takia. Hyvä ostos!

    Neralle rapsutuksia ja peukkuja, että jalka paranee ilman mitään komplikaatioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säiden puolesta surkein talvi, mitä muistan. Nuo Ice Bugit pitäisi itsekin hankkia, muuten täällä ontuu kohta omistajakin :P

      Poista