5. tammikuuta 2014

Vuoden ekat

Noppa pääsi päästelemään joululoman ylimääräiset höyryt tänään tokotreeneihin. Kyllä huomasi, että lomalla ei sitten olla tehty yhtään mitään :D Silti, satunnaisesta hurlumhei-meiningistä huolimatta pakko todeta, että minulla on pätevä tokokaveri tuossa.

Treenattiin luoksepäästävyyttä, liikkeestä seisomista, tunnaria, hyppyä ja kapulan pitoa. Noppa otti vähän häiriötä uusista treenikamuista ja paineistui hiukan, kun yksi kamu juoksenteli kunniakiekkoja hallilla ja sitä sitten komennettiin tiukempaan sävyyn. Pistän sen pitkän tauon piikkiin. Tuosta vähän off-tilasta huolimatta saatiin Nopan kanssa hyviä onnistumisia kaikissa liikkeissä. Ainoastaan seuraamisessa pyrki koko ajan keulimaan ja kääntymään eteeni palkkaa hakemaan, mutta sekin johtuu siitä, että olen nyt loman aikana antanut sille herkkuja minua vasten hyppimisestä (älkää kysykö miksi). Nopalle jää niin helposti tuollaiset "päälle". Nyt vain pitää taas vahvistaa oikeaa asentoa ja palkata sivulle/taakse.



Tunnaritreeni oli hauska :) Harjoittelimme tunnaria matalien kartioiden avulla. Tunnari laitettiin yhden kartion alle, loput olivat "tyhjiä". Noppa ei näyttänyt paljon haistelevan, se juoksi joka kerta hirveällä vauhdilla ja empimättä oikean kartion luokse, töni kartion kumoon ja toi kapulan :D Yritettiin sitten vaikeuttaa tunnaria lisäämällä tyhjiä kartioita, mutta se hidasti Noppaa ehkä parilla sekunninsadasosalla...

Tuolla kartiotreenillä taidan kokeilla Nerankin kanssa tunnaria, kunhan päästään sen kanssa tokoilemaan :) Nerallahan on edessä pitempi sairasloma, koska sen jouluinen liukastuminen oli vähän vakavampi juttu ja kintereessä on sivusiderepeämä, joka vaatii leikkaushoitoa. Leikkaukseen olemme menossa torstaina. Voi olla, että agility jää Neralta kokonaan pois, koska hypyissä kovin rasitus ponnistaessa kohdistuu juuri kintereisiin, enkä halua operoitua jalkaa riskeerata "turhaan". Hirvittävä harmi, koska olin ilmoittamassa Neraa sen ensimmäisiin virallisiin startteihin nyt helmikuulle. Aina ei asiat kuitenkaan mene niinkuin suunnittelee ja nyt tärkeintä tulee olemaan Neran kuntouttaminen leikkauksen jälkeen. Pääasia on, että se saa elää vauhdikasta belgieloa jatkossakin. Harrastukset katsotaan sitten sen mukaan, mitä operoitu jalka kestää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti