11. lokakuuta 2013

Come fly with me

Torstaina käytiin Nopan kanssa treenaamassa persjättöä ja valsseja tuolla samalla radalla kuin mitä tiistain treeneissä harjoiteltiin. Jostain syystä toinen U-putki ei alkuun onnistunut – Noppa palasi puolivälistä takaisin. Ihmettelin hetken mistä kiikastaa, kunnes tajusin, että ei olla koskaan menty mustaa putkea. Ilmeisesti siellä mustassa putkessa oli sen verran pimeää, että Noppa katsoi parhaaksi palata valoon :P No asia korjaantui, kun rallattiin pari kertaa tavallista punakeltaista putkea ja lähetin sitten mustaan putkeen, ja Noppa hoksasi, että ei värillä ole väliä, putki kuin putki.



Valsseissa Noppa oli hyvin mukana ja yhden persjätönkin sain onnistumaan.

Erikseen harjoiteltiin kontakteja ja otettiin keinua ensimmäisen kerran kokonaisena esteenä. Laskin itse keinun alastulon maahan, mutta Noppaa ei näyttänyt hirvittävän se, että keinu liikkuu, eikä keinun paukahduksetkaan. Ihan lupaavalta näyttää. Keinun kontakteja olen miettinyt, että 2o2o ei ehkä ole paras mahdollinen sheltille. Noppa ei ole pienimmästä päästä, mutta silti...

Kontakteja harjoiteltiin myös A-esteellä. A:ta ei olla vielä otettu kokonaan, pitäisi aloittaa loivemmalla A:lla harjoittelu.

Sorsapaimen

Tänään tokoiltiin. Harjoiteltiin ruudun alkeita kosketusalustalla. Noppahan osaa jo kosketusalustalle hakeutua pitemmänkin matkan päästä, nyt harjoitellaan sitten kestoa, eli palkataan rauhassa ruutuun niin, että Noppa seisoo kosketusalustaan koskien.

Paikallaolossa meidän vieressä oli berninpaimenkoira, jota Noppa ei ollut koskaan ennen nähnyt ja vähän se isoa, vierasta kaveria vilkuili harjoittelun lomassa, mutta muuten paikallamakuu oli ihan jees. Hiukan haisteli maata, mikä voi johtua siitäkin, että viime viikonloppuna hallilla oli mätsäri, jonka jälkeen hajuja takuulla riittää. Otettiin myös istuen paikallaoloja ja sitten luoksetuloa. Ensimmäisessä luoksarissa Noppa murahti/rähähti sivulle siirtyessään, muut teki ilman ylimääräisiä ääninäytteitä.

Lisäksi otin luoksetulon pysäytyksiä seisomaan ja maahan, ja tuo pikkuorava (vai superhiirikö se olikin) on kyllä varsin pätevä niissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti