31. heinäkuuta 2013

Paluu arkeen

Mammalomat on nyt lusittu ja palaillaan penturumban jälkeiseen arkeen. Nera on ollut viikon verran kotona ja kaikki on niinkuin ennenkin, mitään ongelmia laumaan palaamisessa ei ole ollut. Jaden kanssa leikkivät kovasti ja Noppa ignoorataan, business as usual.

Treenaamaankin ollaan jo ehditty ja ehkä ensi viikolla käydään vähän hallilla katselemassa agilityesteitä. Neran kanssa aloitellaan hiljalleen hommat ja kuntoakin pitää kohottaa ennen kuin esim. agilitytreeneissä päästään normaalirytmiin.


Syksyn ohjatut harkat alkavat syyskuun alussa, joten tässä on kuukausi aikaa palautua pennuista. Neralle hain agilityryhmäpaikkaa ja Nopalle paikan tokoryhmään. Todennäköisesti syksyn aikana Noppa pääsee myös agin alkeiskurssille.

Neran kanssa toiveena olisi käydä vielä joku tokokoe tälle syksyä AVO:ssa ja episkisoja agissa. Voipi olla, että siirrän viralliset startit keväälle, katsellaan tilannetta. Nopan kanssa saatamme käydä tokokokeessa myös, kunhan kisaikä (10kk) tulee lokakuussa täyteen, mutta sen kanssa on vielä paljon fiksailtavaa ja hienosäätöä eri liikkeissä ja seuraamisen kanssa pitää tehdä vielä rutkasti töitä, joten luultavammin Nopan ensimmäinen tokokoe on keväällä. Malttiahan se tarvitsee edelleen lisää eikä meillä ole kiire minnekään :)


Tänään avattiin virallisesti pk-kausi. Harvinaisen myöhään, mutta syykin on aika ilmeinen :D Kävin tallaamassa belgitytöille esineruudun, noin 20m leveän ja 50m pitkän. Jadelle kaksi esinettä ja Neralle kolme.

Jade pääsi taktisesti ruutuun ensimmäisenä ja Nera keräsi vähän kierroksia odotellessaan. Ensin Jade aikoi jäljestää, sitten se kiersi ruudun ulkoreunat tuttuun tyyliinsä ja sitten se selkeästi kävi merkkaamassa esineet (molemmat ruudun takaosassa). Lähetin uudelleen ja se olikin sitten helppo nakki suunnata suoraan esineille, kun ensin oli tehnyt ruutuun tiedustelumatkan ;)


Nera haki ensimmäisen esineen todella nopealla pistolla. Nerankin esineet olivat kaikki ruudun takaosassa, koska se jää helposti pyörimään ruudun alkuosaan, jos siitä löytyy ensimmäinen esine. Toinenkin löytyi hyvin, vaikka ei ihan yhtä nopeasti. Mietinkin, että lähetänkö ollenkaan kolmannelle esineelle, kun vauhti hiipui ja tavoitteena oli nopeat, innokkaat pistot ja suora irtoaminen ruudun takalinjalle asti. Päätin kuitenkin lähettää, nälkä kasvaa syödessä... Viimeinen pisto oli todella hyvä, Nera irtosi heti ruudun takalinjalle ja alkoi etsimään pienintä esinettä. Sillä kesti kyllä tovi löytää esine, mutta hirveän innokkaasti ja päättäväisesti se sitä etsi, joten olin tosi tyytyväinen viimeiseenkin pistoon.

Ensi kerralla vien ruutuun vain yhden esineen Neralle, tehdään vauhdikkaat motivaatioharkat ja otan kellolla aikaa kuinka kauan ruudussa kuluu aikaa. Jotenkin todella hankala arvioida ilman kelloa, vaikka hirveän lyhyistä ajoistahan noissa on kyse. Viittä minuuttia ei varmasti tälläkään kertaa tuhrattu ruudussa.


Tokoiltukin ollaan, mutta ihan itseksemme vain. Nopan jäävät liikkeet ovat kyllä hienot ja seuraamista harjoitellaan kosketuskepin avulla. Neran kanssa otettiin kaukot, piilopaikallaolo, luoksetulon stoppi ja seuraamista. Palkkana pallo ja loppupalkka (ruokaa) ja intoa oli enemmän kuin riittävästi :) Teknisesti AVO-luokan liikkeet ovat hallussa, mutta nyt pitäisi treenata erilaisissa häiriössä, vaihdella palkkaa ja nostattaa motivaatiota ja ennenkaikkea suunnitella treenit etukäteen.

Kuvat ovat testikuvia, uusi objektiivi on liittynyt laumaamme. Nikkorin 35mm 1:1.8. Linssi, jolla valovoima riittää sisätiloissakin kuvaamiseen ilman salamaa ja erinomainen pikkuputki muotokuvien ottamiseen, tykkään ja hinta oli enemmän kuin kohdillaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti