30. lokakuuta 2015

Torstain tokoilut

Viime viikonloppuna olin talkoilemassa seuran tokokokeessa ja samalla seuraamassa ensimmäistä kertaa koetta uusilla säännöillä. Olihan se mielenkiintoista. Koetta katsellessani tuli mieleen, että vaadin itseltäni ja koiraltani paljon – kun vähän sinnepäinkin-suorituksilla ropisi pisteitä. Varsinkin seuraamisen peruutuksista näki kaikenlaisia versioita, mm. että koira käveli poikittain vierellä. Mitä peruuttamista se sellainen on...?


Ei me silti koevalmiita AVO-luokkaan olla. Eilen käytiin treeneissä ja liikkeet menivät ihan mukavasti. Paikallaolossa paineistui sen verran, että kävi makaamaan. Paikkista pitää siis alkaa treenailla taas lenkilläkin, erilaisissa paikoissa ja häiriöissä, eikä pelkästään kotona ruokakupin äärellä.

Koutsin valvovan silmän alla tehtiin tunnaria ja kaukoja. Tunnarissa Noppa on vähän liikaa noutomoodissa, ja haistelu on toisarvoinen juttu. Noppa kyllä tietää tunnarin idean ja haistelee kapulat, mutta koska tunnarikin on Nopan mielestä vauhtiliike, se nappaa sitten välillä jonkin randomkapulan ja tuo sen. Tällä kertaa Noppa toi kerran väärän ja kahdesti oman. Kokeiltiin sitten laittaa ritilä vieraiden tunnareiden päälle, mutta sitä Noppa ei tajunnut ollenkaan, vaan yritti sinnikkäästi rapsuttaa väärää kapulaa ritilän läpi :D

Kaket oli ihan hirmuhyvät. Takapalkkaa pitäisi alkaa häivyttämään, mutta niin, että Noppa kuvittelee takapalkan olevan siellä JOKA KERTA. Salmen kurssilla sain tähän ihan hyvän vinkin, jota yritän nyt ottaa rutiineihin mukaan.

Itsekseen humppailtiin seuraamista (korjailin keulimista ja kuumumista, harjoiteltiin peruuttamista), jääviä ja luoksaria. Yhdessä vaiheessa tehtiin jääviä niin, että meidän molemmin puolin harkattiin merkinkiertoa muutaman metrin päässä. Siinä sai kyllä keskittyä ihan täysillä omaan tekemiseen :D Häiriöharkka helvetistä, mutta hienosti pikkuötökkö keskittyi meidän omaan juttuun.

Eilen tuli muutenkin reippailtua pakkasillassa 10km lenkki, kun jätin lompakon kotiin, eikä ollut bussirahaa kotimatkaa varten... Mutta hyvin kotimatkankin jaksoi kävellä, joten säiden salliessa taidetaan kävellä kotiin toistekin :)

Ai niin joo, ja tämmöisiä oon käynyt katsomassa ja kuvailemassa pariin otteeseen :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti