26. lokakuuta 2015

Haaste vastaanotettu

Violan ja Namun blogista saimme Liebster Award-haasteen:

Säännöt ovat seuraavat:
1. Kiitä sinut nimennyttä blogaajaa ja linkitä hänen bloginsa. 
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille


Tapani mukaan laitan haasteen yleiseen jakoon. Kaikki seuraamani blogit ovat maininnan arvoisia ja osa niistä löytyy tuolta sivupalkista --> Haasteeseen tarttukoon ken uskaltaa ;)

Täytekuvina minulla on kuvia, jotka otettiin viikko ennen Jaden kuolemaa. Halusin kuvata koko lauman yhdessä ja näin jälkeenpäin olen iloinen, että sain vielä yhteiskuvia, missä koko jengi on koossa.



1. Mitä ominaisuuksia koirassa arvostat?

Tykkään koirasta, joka on palvelualtis ja miellyttämisenhaluinen, luotettava, innokas lenkki- ja harrastuskaveri, iloinen ja energinen, mutta joka osaa myös rauhoittua aloilleen, kun on levon aika.

2. Mitä lajeja harrastat koirasi kanssa?


Nopan kanssa tokoillaan ja rally-tokoillaan. Neran kanssa satunnaisesti milloin mitäkin, pk-lajeista tokoiluun ja temppujen opetteluun.

3. Mitä lajeja haluaisit kokeilla? 

Viesti olisi laji, jota haluaisin kokeilla uudestaan. Olen Neran kanssa pari kertaa käynyt viestiharkoissa, mutta en ole sen syvemmin lajiin perehtynyt. Tuon kokemuksen perusteella laji on hauska.



4. Mikä on harrastamassasi lajissa suurin epäkohta?

En oikein keksi tokosta mitään pahaa sanottavaa. Uusissa säännöissä on muutama erikoisempi kohta, mutta ei mitään varsinaisesti huutavaa vääryyttä. Rally-tokossa minua tympii pisteytys, jossa pisteitä menettää ohjaajan pikkuvirheistä ja iloisesti, innokkaasti ja tarkasti radan suorittava koira voi hävitä koiralle, joka on "ihan kuutamolla" ohjaajan virheistä johtuen, näin kärjistetysti :D

Agia en harrasta juuri tällä hetkellä, mutta mietityttää ne estekorkeudet. Onko niiden rimojen pakko olla ihan tapissa?

5. Mitkä kolme rotua sinua kiinnostaa eniten ja miksi?

Belgianpaimenkoira. N. 10 vuotta belgistettyä elämää takanapäin. Jotenkin "tuttu ja turvallinen" rotu, vaikka rodusta löytyy koiria ääripäästä toiseen.

Sheltti. Pieni, sinnikäs ja monipuolinen paimen. Sopii moneen menoon.

Bordercollie. Ehkä joskus voisin kokeilla bortsuakin. Saattaa olla turhan herkkä ja neuroottinen meikäläisen makuun. Toinen taas on australiankarjakoira, mutta se taas voi olla turhan kova ja "alkukantainen" näihin käsiin.


6. Mitä rotua et ikinä voisi kuvitella ottavasi ja miksi?

Molosseja tai jotain harjakoira-tyyppisiä. Huskya. Ylipäätään mitään, mikä poikkeaa liikaa paimenten sielunmaisemasta ja käyttötarkoituksesta.

7. Mitä harrastat koirien lisäksi?

Valokuvausta. No, ok... Kuvaan lähinnä koiria :D 

8. Kuka/ketkä ovat koiramaailmassa idoleitasi ja miksi?

Minulla ei ole varsinaisia idoleita, mutta tykkään käydä kuuntelemassa/osallistumassa erilaisten kouluttajien kursseilla. Aina oppii jotain, oli sitten samaa mieltä kouluttajan kanssa eli ei. Lentsun tyylistä tykkään kovasti.


9. Mitä olet oppinut koiraltasi?

Valtavasti. Jokainen koirani on ollut ihan erilainen ja jokainen on opettanut minulle paljon. Sitä aina luulee olevansa hirveän viisas ja kokenut koiranomistaja, mutta jokaisen koiran kanssa on saanut ihmetellä jotain uutta asiaa.

10. Mikä on koirasi lempiherkku?

Juusto on sellainen, mistä meidän koirat menee ihan pähkinöiksi. 

11. Minkä neuvon antaisit tuoreelle koiranomistajalle?

Hakeudu koiraseurojen kursseille: opi, kuuntele, mieti ja kokeile.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti